24 Април 2024, 12:35 Днес (7) | Вчера (6)

Германия е склонна да предостави финансова помощ на Кипър

10 Март 2014 11:24 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 март 2014, 11:27
Под лиценза на creativecommons

По думите на Стилианидис особен акцент щял да бъде поставен върху подпомагането на малките и средните предприятия. Това щяло да стане с инициативи, които щели да бъдат предприети от германска банка

Германия е склонна да окаже финансова помощ на Кипър. Желание за това е било изразено от германския канцлер Ангела Меркел на срещата ѝ с президента на Република Кипър Никос Анастасиадис в Дъблин, съобщават вестниците в Никозия, като се позовават на правителствения говорител Христос Стилианидис.

Двамата са разговаряли по време на срещата на Европейската народна партия в ирландската столица, предаде БТА.

Според обяснението на говорителя с думите си, че обсъденото с Меркел ще бъде реализирано на практика при предстоящото му посещение в Берлин на 6 май, държавният глава на Кипър е имал предвид, че при тази визита ще бъдат разисквани въпроси, които ще подпомогнат икономиката на островната държава.

По думите на Стилианидис особен акцент щял да бъде поставен върху подпомагането на малките и средните предприятия. Това щяло да стане с инициативи, които щели да бъдат предприети от германска банка. Той подчертал, че това ясно било изразено като намерение от страна на Меркел.

Говорителят пояснил, че "всичко това щяло да бъде договорено в окончателен вид в Берлин". Представителят на кипърското правителство не дал повече подробности, но казал, че става дума за програми, от които в момента се нуждае кипърската икономика, така че да бъдат подпомогнати малките и средните предприятия и да се даде тласък на растежа.

Христос Стилианидис акцентирал още и на положителните коментари на Меркел за това, че вместо да изпадне в някакъв драматизъм заради кризата, както всички са очаквали, Кипър е успял за една година да създаде предпоставки за растеж и рестартиране на икономиката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив