09 Май 2024, 19:55 Днес (10) | Вчера (10)

Годината започна със създаването на водещ презастрахователен брокер

04 Февруари 2005 10:41 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В САЩ беше създадена брокерска компания, специализирана в презастраховането, съобщи BI Daily news. Gallagher Rе е създадена от сливането на две дъщерни на Arthur J. Gallagher & Co брокерски дружества - Arthur J. Gallagher Intermediaries, Inc. (Ню Йорк) и John P. Woods & Co., Inc. (Ню Джърси).

Двете компании са специализирани в брокерския бизнес в областта на презастраховането. Управител на новосъздаденото дружество ще е Рандъл Дженсън (Randall S Jensen), който досега беше президент на Arthur J. Gallagher Intermediaries.
Ръководството на Arthur J. Gallagher предполага, че сливането на двете коммпании и промяната на названието - Gallagher RE ще спомогне за по-ефективното обслужване на клиентите, както и ще направи бренда Gallagher по-известен в областта на презастраховането.
Друга новина, която обяви дружеството е закупуването от JLT Re Solutions Inc на някои активи в Минесота и Алабама, което доведе до увеличаването на броя на презастрахователните специалисти.
Условията на сделката не се разгласяват, но е очевидно увеличаването на присъствието на Gallagher RE в САЩ: в момента компанията осъществява дейност в Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Илиноис, Джорджия, Пенсилвания, Калифорния, Алабама и Минесота.
Патрик Галахър-младши е коментирал пред изданието - "Създаването на единен брокер в презастраховането ще позволи на Gallagher RE да удовлетворява по-добре разширяващите се непрекъснато изисквания на клиентите, както и ще позволи последователно да се реализира стратегията на компанията за разширяването на присъствието на презастрахователния пазар в глобален мащаб".
Arthur J. Gallagher & Co е международен застрахователен брокер, базиран в Итаска, Илиноис.
Компанията осъществява операции на пазарите на осем държави, както и сключва сделки в още над сто.
Акциите на Gallagher се търгуват на Ню Йоркската фондова борса.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 09 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8205
GBP 2.4796 2.4887 2.2720
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив