20 Април 2024, 07:53 Днес (0) | Вчера (10)

Голяма ВиК-авария потопи автобус във Варна

27 Юли 2012 11:16 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 27 юли 2012, 11:19
petel.bg

В момента служители на ВиК-Варна започват изпомпването на водата и почистване. Нивото на водата е на 3 – 4 метра

 

Авария на водопровод потопи под вода автобус в подлез на изхода на Варна към Златни пясъци.

За щастие трагедията беше избегната и всичките 17 пътници бяха изведени навреме от автобуса.  ВиК аварията обаче причини задръстване и затрудни движението към курорта Златни пясъци, съобщава варненският сайт petel.bg.

Водопроводът свързва градската част на морската столица с вилните зони и курортните комплекси.

В момента служители на ВиК-Варна започват изпомпването на водата и почистване. Нивото на водата е на 3 – 4 метра. Причината вероятно е авария по магистралния водопровод. Без вода отново са Виница и местностите от Горчивата Чешма до Златни пясъци.

Колите не могат да преминат през подлеза под бул. "Княз Борис I" в района на Паметника на българо-съветската дружба, тъй като той е пълен с вода.

Колоната от блокирани в тапата МПС-та започва още от някогашния Базар Левски. Щастлиците, които са близо до отклоненията, успяват да се измъкнат и, заобикаляйки чак през Спортна зала, да минат по "Княз Борис I" на път за Златните.

В задръстването закъсняват за работа стотици варненци, наети по курортите, става ясно от обажданията на редакционните телефони.

"Започна водоподаването към абонатите, които рано тази сутрин останаха без вода заради голяма авария в транзитен водопровод Ф 1000, възникнала тази сутрин в района зад паметника на Българо-съветската дружба", съобщи от ВиК-Варна.

"Направена е изолация на мястото на повредата, чието остраняване вече започна. Районите Горчива чешма до Златни пясъци и кв. „Виница” са включени на алтернативно захранване. Гръмналата тръба е полагана от „Станилов” ЕООД – София преди около 5 години по държавна програма и все още е гаранционен. „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД започва отстраняване на аварията, за да няма нарушения на водоподаването в бъдеще, след което ще предяви претенции за покриване на разходите от фирмата, строила водопровода.

От „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД ще бъде подаден сигнал до компетентните органи за разследване на последните случаи на големи аварии, случили се основно в един и същ район за кратък период от време, част от които при липса на обективни обстоятелства, за злоумишлени действия", посочиха от дружеството.

 

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив