29 Март 2024, 03:14 Днес (0) | Вчера (11)

Гражданите не се отказват от протестите, инициативните комитети се обединяват

20 Февруари 2013 11:21 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 20 февруари 2013, 11:24
Булфото

Ще бъдем твърди и единни до края, протестите във Варна ще продължат, заяви Иван Петров, който преди дни беше наръган с нож при една от протестните акции

Протестите ще продължат, защото оставката не решава проблемите, обявиха пред БНТ двама от представителите на протестиращите - Иван Петров от Варна и Христина Ядкова от Благоевград.

 

Те уточниха, че инициативните комитети, които организираха протестните акции в цялата страна, се събират на спешна среща, за да координират действията си след новината за оставката на правителството.

Ще бъдем твърди и единни до края, протестите във Варна ще продължат, заяви Иван Петров, който преди дни беше наръган с нож при една от протестните акции. Той уточни, че инициативните комитети се събират на спешна среща, след което представителите на протестиращите ще излязат с обща декларация за исканията на гражданите и последващите им действия.

Това е само частично удовлетворение на исканията ни. В момента депутатите абдикират от отговорност, защото парламентарно представените партии са напуснали парламента и се готвят за изборите. Нашите искания ще се насочат към парламента, коментира и Христина Ядкова от Благоевград.

Тя също потвърди, че предстои сбирка на инициативните комитети, на която няма да бъде допуснато политическо присъствие. Вероятно ще създадем гражданско сдружение, защото това е един от начините гражданите да присъстват като контрол във властта. Вече водим преговори с експерти – юристи и икономисти, с чиято помощ да изготвим общ проект за платформа, заяви още Ядкова.

Протестите срещу работата на монополите продължават вече втора седмица. Първоначално обявени като акция срещу високите сметки за ток, в последните дни исканията на гражданите прераснаха в политически с настояване за оттегляне на правителството.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив