28 Март 2024, 10:08 Днес (3) | Вчера (12)

Група ОТП придоби Societe Generale в Сърбия

25 Септември 2019 17:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 септември 2019, 17:19

Сръбското дружество ще оперира под ново име – Банка ОТП Сърбия

Група ОТП обяви приключването на финансовата сделка по придобиване на Societe Generale в Сърбия. Банката ще продължи да работи на местния пазар под ново име – Банка ОТП Сърбия.

С успешното завършване на сделката по придобиване, Група ОТП - която е собственик на Банка ДСК в България, засилва допълнително пазарната си позиция в региона. Процесът на интеграция между двете сръбски банки, Войводинска банка и Банка ОТП Сърбия, ще доведе до създаването на една от водещите банкови институции на местния пазар както по размер на активите, така и по брой обекти в клонова мрежа, и по големина на портфолиото от кредити и депозити. Непосредствена задача и пред двете банкови организации в Сърбия, част от Група ОТП, ще бъде да се фокусират върху поддържането на най-високо качество на обслужване на клиентите и успешно осъществяване на процеса на интеграция. Понастоящем, във връзка с прехвърлянето на собствеността, клиентите на Societe Generale Сърбия, наричана отсега нататък Банка ОТП Сърбия, не е нужно да предприемат действия и в бъдеще ще бъдат своевременно уведомявани за основните етапи, свързани със сливането на банките.

"Societe Generale работи успешно повече от 40 години в Сърбия. Тя е една от най-иновативно ориентираните банки на пазара и стана много ценен член на семейството на Група ОТП. С тази сделка ние потвърждаваме не само нашия дългосрочен и сериозен ангажимент към сръбския банков пазар, но също така демонстрираме, че Група ОТП има солидна основа, добре капитализирана е, има изключителна ликвидност и ръководството на групата се ангажира да засилва и подобрява регионалното присъствие", заяви Ласло Волф, зам.-изпълнителен директор на Банка ОТП в Унгария и Председател на борда на директорите на Банка ОТП Сърбия, като добави, че това събитие е важен момент за развитието на банковата група в Сърбия.

Процесът на интеграция на Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се планира да продължи до
2021 г. Дотогава двете банки ще работят като самостоятелни юридически лица.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив