20 Април 2024, 17:29 Днес (0) | Вчера (10)

ДЗИ е застрахователят на „Он Травел”, който изостави български туристи и в Мармарис

11 Октомври 2012 09:47 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 11 октомври 2012, 15:12
cepolina free photo

Около 40 души трябва да напуснат хотела си до обед, тъй като парите, с които са платили за екскурзията си, не са били преведени от туроператора

 

Туроператорът „Он Травел” има валидна сключена застраховка с ДЗИ Общо застраховане с лимит на отговорност за едно събитие в размер на 200 хил. лева.

Предметът на застраховката е отговорността на туроператора за причинени имуществени вреди в резултат на неразплащане на дружеството с неговите контрагенти и доставчици, включително при фалит.

Полицата е валидна до края на годината. Издадена е чрез застрахователния брокер Ай Ен Джи Иншурънс брокерс.

Икономическото министерство прави опити да организира още днес извозването на българите, изоставени в турския курорт Мармарис от туроператора „Он Травел”, заяви зам.-министърът Иво Маринов пред bTV. От ведомството проверяват и дали има други наши сънародници, които са на почивка в южната ни съседка, организирана от същата фирма.

Около 40 души трябва да напуснат хотела си до обед, тъй като парите, с които са платили за екскурзията си, не са били преведени от туроператора. Хората са заплашени с полиция, ако не покрият разходите.

Повечето от тях обаче не разполагат с пари, а транспортът им е бил предвиден за събота, когато приключвала почивката. Димитър Угринов, който е един от потърпевшите, разказа, че е правен опит за връзка с туристическата фирма, но всички телефони са изключени.

След разговори с икономическото министерство, консулството и Комисията за защита на потребителите обаче хората са получили позитивни сигнали за решаване на „странната ситуация”.

Само преди седмица в подобен туристически „капан” попадаха 88 българи в Испания, които се доверили на услугите на същия туроператор. В тази връзка зам.-министърът даде съвет на хората да проверяват фирмите, преди да осъществяват екскурзиите си чрез тях.

По-късно днес, на пресконференция заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов обяви, че партньорът в Турция на българския туроператор "Он Травъл" поема разходите по престоя и завръщането на българските граждани в България. МАринов посочи, че в момента се работи по процедура за отнемане на лиценза на фирмата.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив