11 Октомври 2024, 05:18 Днес (0) | Вчера (2)

ДЗИ няма да превежда тази седмица финансово обезщетение за щетите от пожара в Министерски съвет

12 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В понеделик експертите се събират за рекапитулация на събраните документи

"До момента  не е преведена никаква сума като обезщетение за щетите от пожара в Министерски съвет. Първата вноска може да бъде направена едва след като направим рекапитулация на събраната информация, обобщим данните и експертите дадат своите заключения". Това съобщи за "INSURANCE.BG" Вергиния Димова, директор отдел "Имуществено застраховане" в "ДЗИ-Общо застраховане" АД. Димова уточни, че в понеделник предстоят първите експертни разговори и евентуално следващата седмица се очаква да бъде преведен и първият транш.
Екипи на ДЗИ работят в сътрудничество със служители на МС по оценка на щетите от пожара в сградата на бул. "Дондуков" N 1. "Това е специална институция, със специален режим. Огънят е засегнал в различни части от сградата в различна степен, затова правим поетапна оценка с паралелно превеждане на определени суми", каза по-рано за INSURANCE.BG Димова. По повод факта, че партерният етаж не е бил оборудван със специална пожароизвестителна техника за сигнализация,  Вергиния Димова бе категорична, че няма вариант да не бъде изплатено обезщетение. Какъв ще е размерът на  обезщетение, което ще бъде изплатено за възстановяване на щетите на правителствената сграда ще стане ясно едва след пълното приключване на тяхната оценка от специалистите. Сградата на МС е застрахована за 35 млн. лв. в "ДЗИ-Общо застраховане" АД. Изборът на застраховател не е случаен. Той е направен, както е предвидено в закона, а именно след провеждане на конкурс за възлагане на обществена поръчка. Освен сградата и останалото имущество на правителството е застраховано в различни компании като изборът на застраховател отново е извършен след провеждане на конкурс.
Проверка на INSURANCE.BG показа, че държавната администрация - министерства, агенции, комисии и т.н. са застраховали сградния си фонд и автомобилните паркове.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7850
GBP 2.4796 2.4887 2.3356
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив