20 Април 2024, 05:21 Днес (0) | Вчера (10)

ДЗИ предлага нова услуга за чужбина

20 Май 2002 news.bg по статията работи:
A+ A-

“ДЗИ – Общо застраховане” АД е единственият застраховател у нас, който предлага застраховка Автоасистанс за чужбина. Това съобщиха за агенция "news1.bg" от компанията.

Тя се предлага единствено към застраховка Зелена карта. Премията, която се заплаща за Автоасистанс към Зелена карта за 15 дни, за автомобил до 2000 куб. см е 5.65 евро. Освен това, купувайки Зелена карта от “ДЗИ – Общо застраховане” АД, застрахованото лице получава право на отстъпки между 5 и 20 на сто от други видове застраховки, предлагани от компанията.

Същността на асистанс услугите е, че при настъпване на застрахователно събитие (злополука) в чужбина, Асистанс компанията, с която застрахователят има сключен договор, действа от името на българската компания и в защита на застрахованото лице.

Най-често задълженията на Асистанс компанията са да организира и покрие разходите за ремонт на автомобил, претърпял произшествие, да съдейства и поеме разходите на застрахованото лице за връщане в България, или транспортирането му до крайната точка на пътуването, както и да организира и покрие неотложни медицински разходи при злополука или друго събитие.

Асистанс компанията може да осигури и правна защита на лицето при предявени към него съдебни действия. Така на практика Асистанс компанията поема цялата грижа за застрахованото лице.

“ДЗИ – Общо застраховане” АД предлага два вида Асистанс услуги – автоасистанс към застраховка “Зелена карта” (Застраховка Гражданска отговорност на пътуващите в чужбина) и медицинска застраховка за чужбина.

Медицинските застраховки за чужбина са задължително обвързани с Асистанс услуга. При тях партниращата компания покрива медицински разходи при злополука или остро заболяване, разходи за репатриране по лекарско предписание или погребение.

Съществуват и разширения към основната застраховка, при които се изплаща обезщетение на близките при смърт от злополука, при трайна загуба на трудоспособност и се поемат дневни пари за болничен престой. Според друго разширение се осигурява правна помощ и се оказва съдействие при загуба на лични вещи и багаж, кредитни карти и др.

Асистанс компанията, с която работи “ДЗИ – Общо застраховане” АД и Inter Partner Assistance, филиал на най-голямата Асистанс компания в света – AXA Assistance Group. Тя работи с почти 140 000 служители и агенти в 60 държави по света.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив