25 Април 2024, 17:58 Днес (14) | Вчера (12)

Данъчното облагане в САЩ беше централна тема в дебатите между Обама и Ромни

17 Октомври 2012 09:29 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 17 октомври 2012, 09:51
Под лиценза на creativecommons

И двамата кандидати се представиха силно, но може би Обама имаше по-добра нощ, като се държа по-атакуващо спрямо участието си в предишния диспут между двамата

На втория кандидат-президентски дебат между Барак Обама и Мит Ромни, приключил около 6 ч. българско време, едни от най-важните теми, дискутирани от двамата претенденти бяха: икономика, имиграционна политика, безработица и постигнатото от Обама за неговото управление. Централно място заемаше и данъчното облагане в Съединените щати, съобщава БНР.

Обама заяви, че управлението му е намалило данъците за семействата от средната класа и малкия бизнес и обвини Ромни, че работи, само в полза на най-богатите: Губернатор Ромни твърди, че има план от 5 точки, но планът му се състои от една точка - да се увери, че хората на върха играят по различни правила. Това е неговата философия в частния сектор, като губернатор и като кандидат-президент. Може да правиш много пари и да плащаш по-ниски данъци от някого, който печели много по-малко. Точно това е философията, която виждаме през последното десетилетие. Това ограбва семействата от средната класа и ние се борихме 4 години, за да се измъкнем от тази каша. Последното, от което имаме нужда, е да се върнем към политиката, която ни доведе дотук."

От своя страна Мит Ромни увери, че най-богатите 5% от населението ще продължат да плащат 60% от всички данъци и обеща да намали данъчното бреме на средната класа:

Няма да позволя на най-богатите да плащат по-малко, отколкото плащат сега. Хората със средни доходи ще получат данъчни облекчения. Защо го правя? Защото през последните 4 години те бяха закопани, а аз искам да помогна на хората от средната класа. Харченето и заемите, направени от президента, ще накарат държавата да увеличи данъците за амеиканските граждани. Аз няма да позволя това да стане.

И двамата кандидати се представиха силно, но може би Обама имаше по-добра нощ, като се държа по-атакуващо спрямо участието си в предишния диспут между двамата, когато представянето му предизвика остри критики от анализаторите, коментира Би Би Си.

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив