12 Май 2024, 23:58 Днес (0) | Вчера (0)

Две деца са в критично състояние след усложнения от грип

03 Февруари 2016 14:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 февруари 2016, 14:41

Детското отделение в лечебното заведение в момента е препълнено, сложени са и допълнителни легла

Шест деца с увреждания са настанени в детското отделение на добричката болница със съмнения за свински грип. Две от тях - на 5 и 7 години, са в критично състояние, с опасност за живота, съобщи за Дарик началникът на отделението д-р Йовчо Йовев. Шестте деца с увреждания живеят в социално заведение в Добрич - Център за настаняване от семеен тип. Доскоро те бяха отглеждани в закрития вече Дом за деца с умствени и физически увреждания в село Крушари. Малчуганите са приети в здравното заведение през последните три дни.

Двете деца, които са в критично състояние, са със сериозни увреждания и предходни неврологични поражения, което прави протичането на дихателната инфекция много тежко, каза още д-р Йовев. Те са с тежки пневмонии. Лекарят каза, че не е изключено и персоналът от социалния дом да се разболее.

От болните деца са взети проби, които са изпратени за изследване, резултатите се очакват днес или утре и най-вероятно според медиците ще се потвърди диагнозата "свински грип".

Болницата прави всичко необходимо за обгрижване на заболелите, доставени са скъпоструващи лекарства, които не са включени в позитивния списък.

Детското отделение в лечебното заведение в момента е препълнено, сложени са и допълнителни легла, допълни д-р Йовев. През последните десетина дни натовареността на отделението се е увеличило с 50%. Болните са с подобни инфекции, но не всички протичат тежко.

Вчера стана ясно, че тригодишно момиченце от Богомилово е починало от грип в старозагорската болница. Детето е постъпило на 20 януари с висока температура и гърчове, каза за Дарик заместник-директорът на лечебното заведение д-р Живко Желязков. Настанено е в детска клиника, но заради влошеното му състояние е прехвърлено в реанимация. Починало е на 24 януари. Детето е починало от грипен вирус тип Б, щам "Калифорния". Към момента в старозагорската болница няма други случаи на грип, протичащи с такива усложнения, коментира директорът на болницата доц. Йовчо Йовчев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив