28 Май 2024, 02:10 Днес (0) | Вчера (1)

Движението на влаковете през Северна и Североизточна България е все още затруднено

06 Юли 2005 13:12 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Между София и Варна се движат нощните влакове, които преминават по обиколен маршрут

От гара Горна Оряховица към Варна придвижването с влак продължава да бъде невъзможно, съобщиха от БДЖ. Между Горна Оряховица и Шумен в два участъка (Попово – Дралфа и Хан Крум – Надарево) двете железопътна линии са изцяло заляти с вода, а в други два участъка (Славяново – Асеново и Джулюница – Стражица) е залята с вода едната железопътна линия.
Между София и Варна се движат нощните влакове, които преминават по обиколен маршрут – по подбалканската линия през Карлово. Тези влакове включват в състава си и вагони за и от Добрич и Кардам.
Останалите влакове по график от София за Варна се движат само до Горна Оряховица. От София не се издават билети за дневните влакове до гари между Горна Оряховица и Варна. От Варна за София (освен нощния влак) се движи и дневния бърз влак, който тръгва от Варна в 10:50 ч., но днес той отново ще премине по подбалканската линия (през Карлово).
Нощните влакове между София и Русе включват в състава си и вагони за и от Силистра.
Бързите влакове между Плевен и Варна се движат по обиколен маршрут – след Горна Оряховица се движат през Русе, Каспичан, Шумен и Комунари, за да се избегнат прекъснатите участъци между Горна Оряховица и Шумен и между Каспичан и Провадия.
Все още не е възможно движението на влакове и в участъка Дряново – Царева ливада, където железопътната линия е затрупана от паднала скална маса. Влакове се движат до Дряново и съответно до Царева ливада. БДЖ ЕАД осигуряват превоза на пътници през този проблемен участък с автобуси.
Международните влакове между Истанбул и Букурещ също се движат по обиколен маршрут – през София.
Поради необходимостта да бъдат пренасочвани по обиколни маршрути някои влакове и днес се движат със закъснение.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8019
GBP 2.4796 2.4887 2.2962
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив