19 Април 2024, 18:02 Днес (10) | Вчера (11)

Движението на подадените в НОИ книжа вече може да се следи в интернет

24 Октомври 2012 14:39 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 24 октомври 2012, 14:41
под лиценза на creative commons

Чрез справката може да се получи кратка информация за съдържанието на вече представен документ и предприетите действия при неговата обработка

Националният осигурителен институт (НОИ) е разработил нова онлайн услуга, която позволява да се следи движението на подадените в института документи, статуса на обработка и извършените плащания, съобщиха от НОИ.

 

Новият модул е с наименование "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО". Тя заменя досега действащата "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане", но реално е качествено нова услуга, представяща данните в много по-систематизиран и достъпен вид, уточняват авторите й.

Справката е достъпна чрез ЕГН и ПИК. Тя дава информация за датата на представяне в института на документите от работодателите (болнични листове и заявления-декларации), за актуалния им статус на обработка, за броя дни, за които се плаща, както и  за дневния размер на полагащото се обезщетение.

Чрез нея може да се получат данни за общата сума на обезщетението и датата на извършените плащания за месеците от периода на представения документ, както и за конкретните причини в случай на неизвършено плащане.

Чрез справката може да се получи кратка информация за съдържанието на вече представен документ и предприетите действия при неговата обработка (изпратени писма, постановени разпореждания за отказ и т.н). Документите са подредени в хронологичен ред по периода, за който се отнасят, без значение от вида на документа. В рамките на самия документ данните са представени в хронологичен ред на месеците, за които  той се отнася.

На интернет страницата на НОИ остава достъпна за използване и "Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН", която отразява извършените преводи на суми за обезщетения.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив