13 Май 2024, 14:40 Днес (9) | Вчера (0)

Девет НПО-та организират предизборна дискусия за пътната безопасност

16 Март 2021 15:09 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 март 2021, 14:29

Сред темите, които ще бъдат дискутирани, са: безопасна инфраструктура; обучение на новите водачи; финансиране на мероприятия за пътна безопасност; контрол и санкционна политика на държавата; промени в нормативната уредба, свързани с транспорта и пътната безопасност

Предизборна дискусия на тема: "Транспорт и пътна безопасност" организират  девет неправителствени организации. Темата за пътната безопасност е въпрос, който касае всички български граждани – всички ние всеки ден сме на пътя и сме изложени на рискове. Нашата партийна принадлежност и политически пристрастия нямат значение, а България продължава да бъде на едно от челните места в Европейския съюз по брой загинали при ПТП. На 4 април 2021 г. ще изберем народни представители за 45-тото Народно събрание. Политическите партии и народните представители са тези, които взимат решения, определят правилата за движение и това да има безопасна пътна среда, посочват организаторите и канят водещите политически партии/коалиции/инициативни комитети да представят своите виждания и програма за пътна безопасност пред обществото.
Сред темите, които ще бъдат дискутирани, са: безопасна инфраструктура; обучение на новите водачи; финансиране на мероприятия за пътна безопасност; контрол и санкционна политика на държавата; промени в нормативната уредба, свързани с транспорта и пътната безопасност.
В рамките на 5 минути всяка политическа партия ще може да представи накратко своите виждания за пътната безопасност, след което ще има дискусия. Събитието ще бъде излъчвано онлайн във ФБ страницата на организаторите.
Дискусията ще се проведе онлайн на 20 март, от 11:30 ч.
Организатори на дискусията са: Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Европейски център за транспортни политики, Сдружение "Автотехнически експерти за пътна безопасност", Асоциация за квалификация на автомобилистите в България, Асоциация "Пътна помощ България", Национално сдружение на пунктовете за извършване на периодични прегледи на МПС, Съюз на автосервизите – София,  Сдружение "Софийски мотористи" – Sofia Riders и Асоциация на собствениците на елетромобили в България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив