28 Април 2024, 18:24 Днес (0) | Вчера (0)

Десислава Атанасова готова да се включи в предстоящите избори

12 Март 2013 14:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 12 март 2013, 14:46
government.bg

Въпреки че Атанасова отказа да си постави оценка като министър и заяви, че това е задача за съсловните лекарски и пациентските организации, тя изтъкна като постижения голяма част от дейностите на ведомството през годината

„Аз съм част от политическа партия ГЕРБ. От седем години участвам в структурите и на гражданското сдружение и на политическата партия, така че ще се включа в изборите”. Това заяви здравният министър в оставка Десислава Атанасова днес пред журналисти.

 

Атанасова представи отчет за дейността на здравното министерство от последната година, в която тя беше министър. За състоянието, в което оставя ведомството, министърът в оставка заяви: "Аз мисля, че системата остава стабилна. Няма да има хаос от утре и няма да има бомби или лошо наследство, след като си тръгна аз. Напротив трябва да има приемственост и всичко, което е започнало да се случва - а аз мисля, че много положителни неща могат да се отчетат - те трябва да се довършат".

Въпреки че Атанасова отказа да си постави оценка като министър и заяви, че това е задача за съсловните лекарски и пациентските организации, тя изтъкна като постижения голяма част от дейностите на ведомството през годината.

Сред примерите, които даде, бяха инвестициите за ремонти на болници и за развитие на човешките ресурси сред медицинските кадри, налагането на професионални стандарти, напредъкът по интегрираната информационна система, падането на лимитите за лечение на деца, подписването на колективен трудов договор с медицинските служители и 100-процентовото увеличение на заплащането на нощния труд, усвояването на пари по европроекти и успешното им изпълнение.

Атанасова призна обаче, че все още "болничната реформа не е факт" и припомни, че още при встъпването си в длъжност е заявила, че за такива големи реформи няма време. Същото е валидно и за служебното министерство, което предстои да бъде назначено, но продължението на здравната стратегия и започнатите проекти е задължително, коментира Атанасова, както и заместниците й Минчо Вичев и Десислава Димитрова.

На въпрос дали зам.-министрите също ще се оттеглят днес Атанасова заяви, че те са имали такава готовност, но самата тя е настояла да останат, за да се погрижат за приемствеността с новия служебен министър. Д-р Вичев от своя страна коментира, че изчакват, за да видят кой ще е избраникът на президента. "Може той да не иска да работи с нас, или ние с него", каза Вичев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив