19 Април 2024, 10:54 Днес (5) | Вчера (11)

Дигиталните портфейли продължават да печелят привърженици

01 Март 2017 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 март 2017, 10:58

Отчита се засилен интерес към внедряването на нови технологии, които правят пазаруването по-бързо и лесно

Дигиталните портфейли продължават да печелят вниманието на потребители от целия свят, използващи смартфони и лаптопи за разплащане, и да доминират в разговорите за нови методи за плащане със споменаване в 75% от общия брой дискусии. Данните са от Петото годишно изследване на Mastercard за дигиталните плащания.

В същото време потребителите показват засилен интерес към внедряването на нови технологии, които правят пазаруването по-бързо, по-лесно и по-сигурно. Темата за виртуалната реалност генерира най-позитивна нагласа, като потребителите вярват, че в бъдеще ще могат да извършват плащане с едно кимване на главата.
Петото издание на проучването на Mastercard, проведено в партньорство с PRIME Research и Synthesio, проследява 3.5 милиона разговора през 2016 г. в редица социални медии, сред които Twitter, Facebook, Instagram и Weibo.

"Технологиите правят реалност живота без кеш за много хора по света всеки ден", каза Марси Коен, вицепрезидент "Дигитални комуникации" в Mastercard. "Тази година изследването показва увеличаване на интереса към новите методи за пазаруване и разплащане, които само допреди няколко години изглеждаха невероятни и недостъпни".

Нарастващата употреба на дигитални портфейли в магазини, онлайн и в приложения генерира повече от 2 милиона споменавания, като 84% от разговорите са се провели в Twitter (84%). Освен разплащането, по-голямата част от потребителите очакват допълнителни функционалности при картите за лоялност и обществения транспорт.

Активирането на нови технологични решения като изкуствен интелект и умни домашни асистенти е втората най-дискутирана тема за плащания, която набира скорост през 2016-а. Тези иновативни методи за разплащане генерират особено силен потребителски интерес през четвъртото тримесечие на годината, като хората дискутират как биха могли да пазаруват с нови, по-умни устройства.

На път – Wearable технологиите са лидер сред темите за иновативни решения, като водещи са анонси за партньорствата между технологични производители и доставчици на разплащателни услуги. В региона на Азия и Океания потребителите споделят очаквания за интеграция на мобилен портфейл в wearable технологии.

На вашите услуги – Умните асистенти, виртуалната реалност и изкуственият интелект също регистрират публично внимание като нови разплащателни технологии. Потребителите в Северна Америка демонстрират завишен интерес през цялата година към опростяване на изпращането и получаването на мобилни преводи с една команда към умния асистент.

Свързване на устройства - Internet of Things е гореща тема с преобладаващи коментари от Северна Америка (44%) и Европа (34%). Дискусията придобива фокус върху онлайн плащанията, които да бъдат достъпни от всяко свързано устройство.

В своите разговори хората продължават да отбелязват, че успехът на новите технологии и нови начини за разплащане е зависим от нива на сигурност и защита - много по-големи от тези, които познаваме днес.
Почти половината от потребителите (43%) проявяват интерес към иновации отвъд традиционните пароли – биометрия и други форми на идентифициране, които осигуряват по-добра защита и намаляват риска от измами.

На върха на пръста – Новите технологии за лицево разпознаване, пръстови отпечатъци и автентикация чрез докосване са водещи в над половината от разговорите за биометрични данни/автентикация (51%). Диалогът в социалните медии около новите технологии за биометрично разпознаване и автентикация е изключително позитивен.

Кажи "Зеле" – Разговорите за лицево разпознаване са фокусирани върху Identity Check Mobile App на Mastercard, Hands Free App на Google и патентованата от Snapchat технология за обединяване на плащания с услуги в реално време.

Забрави за паролите – Потребителите се оплакват от въвеждането, забравянето и промяната на конвенционалните пароли и изразяват интерес към замяната им с по-лесен и удобен начин за идентификация.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив