29 Март 2024, 02:38 Днес (0) | Вчера (11)

Доброволци работиха в 26 институции в помощ на деца и възрастни хора в нужда

06 Ноември 2017 15:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 6 ноември 2017, 14:31

Денят на социалната активност на служители на Булстрад и Булстрад Живот се проведе за седма поредна година в 18 града в страната

В края на октомври близо 200 доброволци от "Булстрад Виена Иншурънс груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс груп" участваха в традиционния "Ден на социалната активност”. Инициативата е част от дългосрочната кампания на Виена Иншурънс Груп, която насърчава служителите на компаниите в Групата в 24 държави от Централна и Източна Европа да помагат на хора в нужда. През този ден доброволците отиват на работа не в офисите си, а там където има необходимост.
Тази година екипите и ръководството на двете компании работиха в 26 социални институции в 18 града в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Сливен, Петрич, Шумен, Враца, Монтана, Благоевград, Банско, Пирдоп и Карлово.

Доброволческите акции по места бяха организирани според заявените от социалните институции конкретни нужди от подкрепа и доброволен труд. Дейностите бяха разнообразни – например боядисване, зазимяване на градините, почистване, спортуване и рисуване с децата, урок по месене на хляб в гр. Пловдив, посещение на кино заедно с младежите на центъра в гр. Бургас. Във Варна доброволците изработиха сувенири, бижута, картички за Коледа, коледни украси, като голяма част от тези предмети ще се продават на благотворителни базари и ще осигурят средства за подпомагане.

В София, където доброволците работиха на пет места, част от служителите помогнаха за почистване на външните площи и зазимяването на градините в дома за стари хора "Дълголетие", а други прилагаха своите умения да плъстят вълна и да изработват сувенири за набиране на средства в подкрепа на дейността на дневния център за младежи с увреждания към Фондация "Светът на Мария". Доброволци имаше и в "Българска хранителна банка", където сортираха плодове и зеленчуци за разнос до дневни центрове, социални кухни и др.
Доброволците в София работиха също в дневния център за деца с увреждания "Свети Врач” и в дневния център за младежи с увреждания към Асоциация "И нас ни има". Те се посветиха на изработване на глинени пластики, картички и сувенири за Коледните благотворителни базари, които ще подпомогнат центровете с допълнителни средства за така необходимите материали за терапевтична работа с посетителите им.

Денят на социалната активност на "Булстрад Виена Иншурънс груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс груп" се организира в партньорство с фондация "БИКОУЗ в помощ на благотворителността". По данни на фондацията, в рамките на тазгодишното издание на инициативата, доброволците от двете компании са успели да помогнат с труда си на близо 650 деца и възрастни хора в неравностойно положение и техните семейства.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив