28 Март 2024, 22:52 Днес (11) | Вчера (12)

Доналд Тръмп обеща данъчна революция в САЩ

09 Август 2016 10:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 9 август 2016, 10:20
Снимка: Бгнес

В опит да привлече повече жени за гласоподаватели, Тръмп заяви, че гледането на деца вече няма да е икономическа тежест за родителите, тъй като средната цена за издръжката на дете ще бъде приспадана от данъците им

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да направи най-голямата данъчна революция в страната от времето на Роналд Рейгън, пише в. "Файненшъл таймс".

Милиардерът заяви вчера в реч в Детройт, че ще намали данъците за работещите родители и за компаниите, ще съкрати драстично бюрокрацията и ще преразгледа из основи международните търговски споразумения, посочва друг британски ежедневник, "Дейли телеграф", цитиран от БТА. 

Тръмп се обърна към две групи избиратели, чийто вот ще е от критично значение за колебливите му шансове за победа на президентските избори в САЩ през ноември - традиционните фискални консерватори и недоволните нискоквалифицирани работници, отбелязва американският в. "Вашингтон пост". 

В опит да привлече повече жени за гласоподаватели и да надхитри съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, Тръмп заяви, че гледането на деца вече няма да е икономическа тежест за родителите, тъй като средната цена за издръжката на дете ще бъде приспадана от данъците им, посочва "Дейли телеграф".

Това може да звучи като печелившо за всички средностатистически работници, но предвид това как работи данъчният кодекс, мярката ще донесе най-много ползи за богатите семейства и на онези, които са над средната класа, пише в. "Ню Йорк таймс". Американският ежедневник отбелязва, че много бедни семейства така или иначе плащат ниски или никакви данъци, така че тази мярка няма да им помогне. 

Републиканският кандидат каза, че ще направи САЩ магнит за инвестиции, като намали корпоративния данък от 35 на 15 процента и насърчи американските компании, развиващи дейност в чужбина, да върнат печалбите си обратно у дома при намалена данъчна ставка, което ще бъде тласък за икономиката, допълва в. "Дейли телеграф". 

Тръмп заяви, че регулациите в енергетиката изяждат работни места в производството. Въпреки че възгледите му за регулациите и енергийните въпроси до голяма степен съвпадат с тези на бизнеса, по въпроса за международната търговия Тръмп силно се отклонява от републиканската ортодоксалност, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Обещавайки отказване от Транстихоокеанското партньорство (ТТП) и предоговаряне на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), той влиза в пряк конфликт с американската търговска камара и други големи бизнес групи.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив