20 Април 2024, 14:50 Днес (0) | Вчера (10)

ЕІOPA стартира процедура за подбор на членове за своите групи

14 Октомври 2015 15:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 октомври 2015, 13:45

Членовете имат мандат от 2,5 години и възможност за подновяването му само веднъж

Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (ЕІOPA) отправя покана за изразяване на интерес във връзка с избора на нови групи на участниците към Органа — Групата на участниците от сектора на застраховането (IRSG) и Групата на участниците от професионалните пенсионни фондове (OPSG) — вследствие на изтичането на мандата им в началото на следващата година.

Групите на участниците са създадени в съответствие с член 37 от Регламента за EIOPA с цел да подпомагат консултациите със заинтересованите страни в областите, свързани със задачите на Органа. Техните членове изпълняват тази функция за срок от 2,5 години с възможността за подновяване на мандата само един път. Допълнителна информация за дейността на групите може да се намери на адрес https://eiopa.europa.eu/about-eiopa/organisation/stakeholder-groups.

Членовете на ІRSG и ОРSG (общо по 30 във всяка група) са лица, назначени да представляват в балансирани пропорции следните категории:

  • За IRSG — (пре)застрахователни предприятия, застрахователни посредници, действащи в Съюза, представители на техните работници и служители, потребители, ползватели на (пре)застрахователни услуги, представители на МСП и съответните професионални асоциации.

 

  • За OPSG — институции за професионално пенсионно осигуряване, действащи в Съюза, представители на работниците и служителите, бенефициери на пенсионните схеми, МСП и съответните професионални асоциации.


Най-малко петима от членовете на всяка група са изтъкнати независими представители на академичните среди.

Групите на участниците към ЕІOPA заседават най-малко 4 пъти годишно във Франкфурт. За пети път двете групи заседават съвместно със Съвета на надзорниците на ЕІOPA.

ЕІOPA покрива разходите за хотел и път на следните категории: потребители, представители на академичните среди, бенефициери, представители на работници и служители/профсъюзи и ползватели на финансови услуги. Останалите членове на групите имат възможността да се ползват от преференциални цени в някои хотели на Франкфурт.

ЕІOPA очаква да приключи процедурата за подбор до февруари 2016 г. Първите заседания на групите в новия състав са планирани за 26 април 2016 г. (ІRSG) и 28 април 2016 г. (ОРSG).

Поканата за изразяване на интерес и формулярите за кандидатстване (само на английски език) могат да бъдат намерени на уебсайта на EIOPA.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 8 ноември 2015 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив