07 Май 2024, 01:08 Днес (0) | Вчера (0)

Евгени Крусев подава оставка заради обвинение за ремонта на „Графа“

04 Декември 2018 15:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 4 декември 2018, 14:55

Проверката започна след промяна на проекта "в крачка" и съмнения за нарушение на Закона за обществените поръчки

Заместник-кметът по транспорта на Столична община Евгени Крусев подава оставка. Причината е получена призовка в качеството на обвиняем относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев", съобщи Дарик. Ето какво каза Крусев: "Вчера късно следобед, към 18 часа, получих призовка от прокуратурата във връзка с проверката, която правят за ремонта на ул. "Граф Игнатиев", като там съм призован в качеството си на обвиняем. В тази връзка считам, че най-отговорната и мъжка позиция е да си подам оставката, за да може разследването да си свърши изцяло работата. Категорично мога да заявя, че ще си защитя името. Точно това е целта на действието, което правя в момента. Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на "Граф Игнатиев". Изпратили сме цялата изискана документация и ще продължим да оказваме пълно съдействие".

"Аз в качеството си на възложител на тази процедура нося отговорност. Ще продължа да нося тази отговорност и в хода на проверката на прокуратурата. Ако съм бил подведен от проектант или някой друг, който е участвал в целия процес по направата на проекта и т.н., се надявам, че прокуратурата ще го установи. Към момента можем да кажем, че "Граф Игнатиев" от един ориенталски битак, на каквото приличаше преди, става една от красивите улици в София. Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт и се надявам скоро да се възстановят трамвайните маршрути. А пък вече като има по-голяма яснота относно проверката на прокуратурата, ще ви информираме", посочи още Евгени Крусев.

Проверката започна след промяна на проекта "в крачка" и съмнения за нарушение на Закона за обществените поръчки. В качеството си на заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев е възложител на обществената поръчка за евросредства в размер на 24 млн. лева.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив