02 Май 2024, 00:22 Днес (0) | Вчера (0)

Европейската инвестиционна банка спира всички заеми за "Фолксваген"

14 Януари 2016 14:54 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 януари 2016, 13:09
под лиценза на creative commons

Това е поредният удар от финансовите среди, след като през декември Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) спря 250 милиона евро за финансирането на вече одобрен проект за изграждането на нова фабрика на "Фолксваген" в Полша

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) обяви в четвъртък, че е спряла всякакви допълнителни заеми за концерна "Фолксваген", докато се провежда разследване дали предходното финансиране има някаква връзка с скандала с измамите за вредни емисии, в който е замесена германската компания.

Всички нови заеми са в режим на задържане "за момента", заяви президентът на банката Вернер Хойер на пресконференция в Брюксел, предаде "Ройтерс".

Това е поредният удар от финансовите среди, след като през декември Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) спря 250 милиона евро за финансирането на вече одобрен проект за изграждането на нова фабрика на "Фолксваген" в Полша.

Междувременно днес бе проведена среща между представителите на "Фолксваген" и Агенцията за защита на околна среда.

Участвалите в срещата не са дали информация за това дали е постигнат някакъв напредък при срещата им, посветена на скандала с манипулирането на тестовите данни за отделяните вреди емисии при дизеловите коли на компанията, предаде Асошиейтед прес.

Главният изпълнителен директор на Фолксваген Матиас Мюлер се срещна снощи с ръководителката на агенцията Джина Маккарти във Вашингтон. Компанията и агенцията отказаха да предоставят подробности, включително и колко дълго са говорили.

Срещата се проведе ден след като калифорнийската агенция за защита на околната среда, която допринесе за разкриването на скандала с германската компания през септември, обяви, че отхвърля мерките по изтеглянето на засегнатите автомобили, предложени от "Фолксваген".

Миналата година германският автомобилен производител призна, че е монтирал на 600 000 дизелови автомобила в САЩ софтуер, за да манипулира данните от тестовете на вредни емисии. В реални условия обаче автомобилите отделят до 40 пъти над допустимото вредни вещества.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив