03 Юли 2024, 13:17 Днес (0) | Вчера (6)

Европейският финансов център дава мостови заеми за малки и средни предприятия

11 Януари 2006 10:10 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Проектите, които могат да кандидатстват по програмата и съответно да получат мостов заем от HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, трябва да са в размер от 250 хил. евро до 750 хил. евро

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк чрез Европейския финансов център ще отпускат мостови кредити за малки и средни предприятия по схемата за безвъзмездна помощ на холандското правителство PSOM - Програма за сътрудничество със страните от Източна Европа.
“Одобрените по програмата на холандското правителство проекти получават до 100% безвъзмездно финансиране, но чак след като компаниите покажат постигане на заявените резултати. Като допълнително условие правителството поставя изискването партньорите по проекта съвместно да осъществяват и финансират втори проект на същата стойност, който да се реализира успоредно с проекта по PSOM, да има отношение към него, но бъде изцяло независим от гледна точка на ресурсна обезпеченост. Вторият проект ще бъде изцяло за тяхна сметка. Ролята на Европейския финансов център ще бъде да осигури на собствениците на малките и средни предприятия средствата за реализиране на проектите преди да бъде им бъде възстановена инвестицията чрез PSOM”, коментира Милена Трифонова, директор в HVB Bank Biochim и Хеброс Банк на дирекция “Институции и еврофондове”, част от която е Европейския финансов център.
За заемите на HVB Bank Biochim и Хеброс банк могат да кандидатстват малки и средни предприятия от различни сфери на икономиката, които имат одобрени проекти по схемата на холандското правителство. Средвата могат да се използват  за закупуване на нови технологии, промишленост, ноу-хау и др.
Общият бюджет по схемата за безвъзмезна помощ на холандското правителство за Източна Европа за 2006 г. е 10 млн. евро. Проектите, които могат да кандидатстват по програмата и съответно да получат мостов заем от HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, трябва да са в размер от 250 хил. евро до 750 хил. евро.
Целта на PSOM е да насърчи холандските инвестиции в страните от Източна Европа и да съдейства за развитието на търговските отношения между холандски частни фирми и частни фирми на страните от Източна Европа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 02 Юли 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8202
GBP 2.4796 2.4887 2.3066
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив