23 Април 2024, 12:32 Днес (5) | Вчера (13)

Еврохолд оказва пълно съдействие на КФН за започналата проверка

25 Април 2019 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 април 2019, 13:49

Холдингът отново напомня, че ще финансира сделката с ЧЕЗ със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки

Във връзка с ангажимента си да разкрива чувствителна информация, свързана със сделката по придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, Еврохолд България АД информира, че оказва пълно съдействие на Комисията за финансов надзор (КФН) във връзка със стартиралата на 24.04.2019 г. проверка на регулатора, за която ИНСМАРКЕТ вече писа. От холдинга коментират, че започналата проверка е закономерна и очаквана стъпка с оглед значимостта на сделката за активите на ЧЕЗ в България и предоставят всички необходими и изискани от комисията документи и осигурява пълен достъп до информацията за дейността на дружеството на служителите на надзора.
Като холдинг с дългогодишен публичен статут и с дъщерни дружества, чиито бизнес операции подлежат на стриктен регулаторен контрол, Еврохолд винаги е бил обект на регулярни проверки от страна на КФН и е оказвал необходимото съдействие на органите на комисията.
Еврохолд се отчита публично за своята дейност, като регулярно разкрива и публикува детайлна финансова и нефинансова информация в изискваните от закона и регулатора срокове, канали и формат. Финансовите отчети и доклади за дейността на дружеството се публикуват на тримесечна и годишна база на корпоративния уебсайт и на сайтовете на Българската и Варшавската фондова борса, на които се търгуват акциите на българската компания. 
Еврохолд е единствената българска частна небанкова институция с присъден рейтинг от една от трите най-големи международни агенции за кредитен рейтинг на глобално ниво - Fitch Ratings. В тази връзка Fitch Ratings извършва регулярен преглед и оценка на финансовото състояние на компанията, за което публикува и необходимите доклади, които са публично достъпни.        
Еврохолд доброволно спазва Националния кодекс за корпоративно управление, който изисква от дружеството да прилага добрите практики и принципи на корпоративно управление, в това число да извършва своята дейност прозрачно, да се съобразява с всички заинтересовани от бизнеса на холдинга лица и да се държи отговорно пред обществото.    
Еврохолд отново напомня, че ще финансира сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки. Поради условия за конфиденциалност имената на банките-партньори на този етап не могат да бъдат разкрити. След окончателно подписване на необходимите договорености по финансирането на сделката, Еврохолд ще разкрие всички публични детайли в тази посока.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив