19 Април 2024, 05:44 Днес (0) | Вчера (11)

Единният финансов надзор се сдоби със сграда НСИ и данъчни се пренасят след правителствено решение

07 Февруари 2003 по статията работи:
A+ A-

Правителството реши да предостави сградата на Териториална данъчна дирекция-София на новата Комисия по финансов надзор, която ще започне да функционира от 1 март.

В шестетажното здание на пл. Св. Неделя 2 трябва да се настанят сегашните близо 180 служители на Държавната комисия по ценните книжа, Държавната агенция по осигурителен надзор и Агенцията за застрахователен надзор, които се обединяват в нов единен регулатор на небанковия пазар.

 Началото на дейността на единния финансов надзор ще предизвика истинско преселение на институции в центъра на София в следващите един-два месеца. В момента служителите на ДАОН се помещават на ул. Триадица при Министерството на труда и социалната политика, АЗН заема последния етаж от сградата на ДЗИ на бул. Цар Освободител, а ДКЦК съжителства с централата на НДСВ на ул. Врабча. Трите държавни институции ще трябва спешно да се пренесат на пл. Св. Неделя. Оттам ще се изнесе ТДД-София, на която правителството дава сградата на Националния статистически институт на ул. Шести септември 10. На свой ред статистиците ще се преместят на ул. Панайот Волов.
 Първоначалният вариант беше Комисията по финансов надзор да се настани в сградата на НСИ. През миналата година зданието на статистиците бе дадено на комисията по ценните книжа в замяна на луксозно ремонтираната сграда на ул. Врабча, която НДСВ си избра за централа. Правителството дори отпусна допълнително 300 000 лв. по бюджета на ДКЦК за ремонт на новите помещения, в които да се нанесе. След като стана ясно, че ДКЦК ще се обедини с ДАОН и АЗН, сградата на ул. Шести септември се оказа малка и започна да се търси нов вариант за настаняване на единния финансов надзор.

 Добре е, че въпросът за сградата намери решение, за да започнем преместването и Комисията по финансов надзор да стартира нормално дейността си, заяви пред в. ПАРИ председателят на ДКЦК Бистра Илкова. Тя и колегите й от ДАОН и АЗН Бисер Петков и Румен Гълъбинов вчера бяха в Пловдив на семинар за ролята на финансовия сектор за развитието на българската икономика.
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив