28 Април 2024, 21:36 Днес (0) | Вчера (0)

Една година от атентата в Сарафово

18 Юли 2013 15:19 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 18 юли 2013, 15:21
mvr.bg

Събитието ще бъде отбелязано с церемония в памет на жертвите на терористичния акт близо до мястото, на което той беше извършен

Днес се навършва една година от атентата на Летище Бургас. Личността на камикадзето, отнело 6 човешки живота, все още е неизяснена, неизяснен остава и въпросът кой стои зад кървавия акт. Мястото на взрива отдавна е почистено и отново е част от паркинга на автобусите, превозващи туристи. На метри от него днес ще бъде открит мемориал в памет на загиналите при атентата.

Събитието ще бъде отбелязано с церемония в памет на жертвите на терористичния акт близо до мястото, на което той беше извършен.

Понастоящем все още не е изцяло преведена молбата за правна помощ, която получихме от Израел. Тя е изключително обемна - над 600 страници. Тя не се превежда една година в никакъв случай, тъй като за да бъдат извършени тези разпити на свидетели, да бъде събран целия този огромен доказателствен материал е изисквало време от израелската страна, каза Калина Чапкънова - наблюдаващ прокурор по делото за атентата в Бургас.

Тези, които подготвиха и проведоха този атентат, са действали изключително професионално на наша територия. Това са хора, които са били много добре подготвени, които са предприели системни действия за прикриване на тяхната самоличност, които са прикрили дестинацията, от която са дошли, местата, които са посещавали, това, че имат връзка помежду си. Този атентат е проведен на изключително професионално ниво, на което всяка една специална служба би завидяла, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Това, което е събрано, е достатъчно да кажем, че има ясни следи, които сочат, че Хизбула стои зад атентата на летище Бургас. За да можем да говорим от процесуална точка за доказателства, трябва да бъдат извършени съответните действия, да бъдат направени експертизи, разпити, а това по обективни причини няма как да се случи", каза още вътрешният министър.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив