24 Април 2024, 17:23 Днес (12) | Вчера (6)

Едно от емблематичните имена в българското застраховане се пенсионира

30 Септември 2020 10:47 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 30 септември 2020, 10:50

Д-р Орлин Пенев завършва активната си кариера в "Алианц България"

Едно от емблематичните имена в българското застраховане завършва своята трудова кариера. Днес д-р Орлин Пенев е на работното си място като изпълнителен директор и член на УС на ЗАД Алианц България и изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на ЗАД "Енергия" за последен път и от утре, Деня на застрахователя, преминава в редиците на българските пенсионери. В прочувствено писмо до колеги, партньори и приятели Пенев пише: "Преди да си тръгна бих желал да благодаря на всички вас за предоставената ми прекрасна възможност да работя, да се уча и да израсна в организацията. Работата ми за тази компания и за развитието на застрахователния пазар в България повече от 27 години допринесе изключително много за моето професионално и персонално развитие. Независимо че съм отправил поглед към новите възможности в следващата глава от моя живот, вие всички ще ми липсвате. Да се работи с вас беше удоволствие. Благодаря ви от сърце и бъдете здрави!".

Орлин Пенев е роден е на 6 март 1956 г. в Бургас. Завършил е ВМЕИ- Варна (инженер магистър със специалност "Корабни двигатели”). Има десет години стаж във флота, където започва като четвърти механик и напуска като главен механик на кораб.  Завършва и Бургаския свободен университет, специалност "Финанси”. Специализира в Allianz Management Institute и Swiss Re Academy.
Започва кариерата си като специалист по морско застраховане в ЗПАД "Булстрад". Работи като управител на Генералната агенция на ЗПАД "България" в Бургас. След това е изпълнителен директор на ЗК "Туринс" АД, управител на застрахователен офис "Европа" на ЗПАД "Алианц България", изпълнителен вицепрезидент "Маркетинг, продажби и реклама" на "Алианц България Холдинг”, изпълнителен директор на ПОД "Алианц България", изпълнителен директор на ЗПАД "Алианц България". Бил е председател на УС на НББАЗ – българското бюро "Зелена карта", както и два мандата председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. Доктор по икономика във ВУЗФ.

Почетен член на Организационния комитет на годишните награди Застраховател на годината”, "Пенсионноосигурително дружество на годината", "Застрахователен брокер на годината" на ВУЗФ. Отличен за цялостен принос в развитието на българското застраховане от фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

Екипът на ИНСМАРКЕТ вярва, че експертният капацитет на Орлин Пенев ще бъде използван в полза на застраховането още много дълго, а пенсионирането е просто формална подробност, но не и край на трудовата му кариера и му пожелава дълги години положителни емоции занапред!

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив