28 Април 2024, 06:48 Днес (0) | Вчера (0)

Електронният регистър за еднодневните трудови договори ще е готов съвсем скоро

05 Април 2016 15:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 април 2016, 15:10

Инспекцията по труда разработва проект, който предоставя възможност за еднократна регистрация на потенциалните работници от всеки работодател

"В момента в ГИТ работят усилено по внедряване на електронен регистър за еднодневните трудови договори. Надявам се, че за беритбата на черешите той ще е вече готов. Той ще улесни целия процес по регистрация и сключване на договорите." Това обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

"Главна инспекция по труда разработва проект, който предоставя възможност за еднократна регистрация на потенциалните работници от всеки работодател", подчерта министърът. Той допълни, че веднъж въведени в системата, данните на работник, който вече е сключил еднодневен договор със съответния земеделски производител,ще бъдат достъпни при изготвяне на нов договор със същия работник. "По този начин ще  се спести време за оформяне на всеки следващ еднодневен договор със същото лице", уточни  още той.

Министър Калфин обясни на  екипа от асоциацията, че с реализацията на проекта заверяването на еднодневните трудови договори ще се извършва от самата система онлайн, независимо от часа от денонощието. "Системата ще бъде достъпна дори и в извънработно време, тъй като някои култукри, вкл. и розите , се берат през нощта", акцентира министърът.

"С  въвеждането на електронния регистър ще се стремим максимално да намалим рисковете от допускане на технически грешки при сключване, регистрация и отчитане на еднодневните трудови договори", увери министърът.

Министър Калфин сподели, че освен по електронен път, за земеделските производители ще остане възможността да заверяват еднодневните договори и на хартия.
 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив