24 Април 2024, 00:01 Днес (0) | Вчера (6)

Задълбочаваме сътрудничеството си с Молдова в икономическата сфера

23 Март 2016 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 март 2016, 13:32

Двете страни се договарят да подпомагат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на партньорство

Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и молдовската Организация за подкрепа на малкия и среден бизнес.

Документът ще подпомогне развитието на икономическото сътрудничество между България и Молдова. Двете страни се договарят да подпомагат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на партньорство. Предвижда се двете институции да работят съвместно в областта на развитието на малките и средните предприятия като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между България и Молдова. Предприятията от двете страни ще бъдат подпомагани чрез обмен на информация за законодателството в областта на търговско-икономическата дейност, насърчаване установяването на преки контакти, реализация на инвестиционни проекти и създаване на смесени предприятия, обмен на опит и на специалисти, обмен на публикации. Българската и молдовската страна ще си сътрудничат и при организиране на мероприятия в услуга на предприятията.

Очаква се документът да бъде подписан на предстоящото осмо заседание на Междуправителствената българо-молдовска комисия за икономическо сътрудничество, което ще се проведе на 24 и 25 март в София. Днес кабинетът утвърди позициите и състава на българската делегация, която ще участва във форума. В рамките на срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с взаимната търговия на двете страни, туризма, селското стопанство, информационните и комуникационни технологии и др. Предвижда се Комисията да набележи съгласувани мерки за активизиране и разширяване на сътрудничеството и деловите връзки между двете страни в областите от взаимен интерес.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив