08 Май 2024, 23:34 Днес (10) | Вчера (11)

Задържаха мъжа от Лясковец, който уби един полицай и рани други трима

14 Март 2014 12:09 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 март 2014, 12:13
Булфото

Няма пряка опасност за живота на ранените

Шест часа след като уби един и рани трима полицаи, 53-годишният Петко Петков от Лясковец беше задържан от полицията. При акцията той е ранен и е откаран с линейка във великотърновската болница. Мъжът застреля един полицай и рани други трима, които участваха в специализирана операция по неговото залавяне.

Около 5:30 часа спецполицаи щурмуваха дома му, където той живее с майка си, за да изземат оръжие. Полицията разполагала с информация, че той притежава голям арсенал и представлява опасност за хората, включително и за децата от съседното училище.

По думите на кмета на Лясковец - Ивелина Гецова, Петков непрекъснато е засипвал местната администрация с жалби срещу съседите си.

Николай Кожухаров, директор на училището в Лясковец, обясни в предаването "Преди всички" по БНР предисторията на трагичния инцидент в града:"Подавал съм сигнали, имам сигнал от 20-ти февруари тази година, защото имаше заплахи. Взел съм мерки за живота и здравето на децата. Имаше писмени заплахи до мен и до персонала. Казваше, че се вдига шум и пречи на него и майка му. От една-две години не излиза от къщата си и не се познаваме много добре. Казваше, че е ловец. Не знам дали е освидетелстван".

Ранените полицаи бяха откарани в болница. Няма пряка опасност за живота им, съобщи за "Хоризонт" директорът на болницата във Велико Търново д-р Стефан Филев и поясни, че състоянието на тримата служители на реда е стабилизирано. Д-р Филев уточни, че причинените им от огнестрелно оръжие рани са тежки.

Занятията в училищната сграда, която е в съседство, бяха прекратени. Евакуирани бяха и обитателите на кооперацията, в която живее стрелецът, както и хората от съседните къщи. Прекъснато беше елекрозахраването, водоподаването и газоподаването в кооперацията.

От три години Петко Петков не е ловец и не членува в никоя ловна дружина в региона, сочи проверка на Националното ловно-рибарско сдружение. Остава въпросът защо служба КОС в МВР, която контролира притежанието на оръжие, не е иззела ловната му пушка, каза пред "Хоризонт" главният секретар на Ловно-рибарския съюз Васил Василев.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев направи изявление в парламента и даде информация по трагичния случай в Лясковец. Искането дойде от БСП.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 08 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8166
GBP 2.4796 2.4887 2.2793
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив