05 Май 2024, 18:01 Днес (1) | Вчера (0)

Заместник – министър Неделчев ще открие Международен семинар по информационни технологии

04 Април 2005 16:46 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Семинарът се организира от Министерството на транспорта и съобщенията, съвместно с Генерална дирекция “Информационно общество и медии” на Европейската комисия

Двудневният семинар на тема “Проектният цикъл: Технологични, административни, финансови и правни аспекти на подготовката и изпълнението на проекти по тематичен приоритет “Технологии на информационното общество” на Шеста рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие на Европейския съюз, се провежда в съответствие с Комуникационната стратегия за присъединяването на България към ЕС, ще бъде открит от заместник-министър Неделчо Неделчев на 5 април от 9:00 ч в хотел “Принцес”, София.
За участие в  семинара са се регистрирали над 160 участници от България, Румъния, Турция, Македония, Гърция, Хърватия и други.
Той е третият от серия аналогични семинари, които се организират по инициатива на Европейската комисия. Първият, за страните от Северна Европа, беше организиран във Вилнюс, а вторият, за страните от Централна Европа – в Братислава.
Целта е да се повиши капацитетът на научно-изследователските институти, университетите и фирмите от сектора на информационните и телекомуникационните технологии от новите страни-членки на ЕС, страните-кандидатки за членство и останалите страни от Югоизточна Европа за по-успешно участие в програмата.
Програмата включва обучение по техническите, административните, финансовите и правните аспекти на подготовката и изпълнението на проекти в рамките на приоритет “Технологии на информационното общество” на Шеста рамкова програма. На семинара ще бъдат представени българският опит в подготовката и изпълнение на такива проекти и опитът на българските оценители.
Обучението се осигурява безплатно от високо квалифицирани лектори от ГД “Информационно общество и медии”.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив