23 Април 2024, 19:55 Днес (6) | Вчера (13)

Заместник министър-председателят и министър на икономиката Лидия Шулева заминава на посещение в Австрия

13 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Целта на посещението е задълбочаване на икономическото сътрудничество между България и Австрия

Вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева заминава на двудневно официално посещение в Австрия. Визитата е по покана на австрийския федерален министър на икономиката и труда д-р Мартин Бартенщайн. В състава на делегацията са включени заместник-министърът на енергетиката и енергийните ресурси Ангел Минев, изпълнителният директор на БАЕЗ Дочо Карадочев и представители на български фирми.  
Целта на посещението е задълбочаване на икономическото сътрудничество между България и Австрия и разширяване на контактите между бизнес кръговете на двете страни. В програма на министър Шулева са включени разговори с министър Бартенщайн, политици, топ мениджъри на водещи фирми и финансови институции.   
Вицепремиерът Лидия Шулева ще посети и столицата на Федерална провинция Долна Австрия Сент Пьолтен, където ще се срещне с министър-председателя на провинцията д-р Ервин Прьол.
В рамките на посещението във Виена ще се проведе икономически форум "България - възможности за инвестиции и сътрудничество", по време който министър Шулева ще представи приоритетите в икономическата политика на правителството. Домакин на форума е Стопанска камара - Австрия, а сред участниците са представители на Raiffeisen Zentralbank, Bank Austria, VA TECH, Alstom Power, RWE, EVN, Telekom Austria, Neumann Communications Systems и др. Форумът ще завърши с двустранни срещи между българските и австрийските фирми.
Предвиден е и работен обяд със Специалния координатор на Пакта за стабилност д-р Ерхард Бусек.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив