20 Април 2024, 19:08 Днес (0) | Вчера (10)

Започва поетапен цялостен ремонт на улиците в София

25 Юли 2014 16:46 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 юли 2014, 16:23
Булфото

Постепенно започва цялостният ремонт на улиците в столицата. Гаранцията за качество на настилките е 5 години, като традиционно експлоатационната годност е между 8 и 10 години и няма да се налага да се изпълняват текущи ремонти

Това каза пред журналисти по време на инспекция на ремонтите по ул. "Любен Каравелов” заместник-кметът по транспорта на Столична община Любомир Христов, предаде "Фокус".

По думите му, този ремонт е част от програма, която се изпълнява в рамките на последните три години, а основната стъпка – рехабилитацията на големите улици и булеварди – е с цел намаляването на такъв тип големи ремонти и ежегодното влагане на средства. "Ул. "Любен Каравелов” е един от обектите от второстепенни и вътрешноквартални улици, които се изпълняват по програма на Столична община през тази година. 

В момента се извършва основен ремонт на тротоарите с изправяне и пренареждане на гранитните бордюри, които са налични на обекта, нивелират се и се изграждат нови водосточни съоръжения, прави се подготовка за асфалтиране на пътната основа. Има лаборатория, която да взима съответните проби по отношение на степента на влажност на основата и на товароносимост, за да могат да бъдат изпълнени всички стандарти и параметри”, обясни Христо. Стойността на обекта е около милион и 200 хил. лева, а дължината му е 900 метра.

Подобни проекти в момента се изпълняват в няколко района на София: "Люлин”, "Надежда”, "Връбница”, "Витоша”, както и централна градска част. Освен това, по отделна програма за ремонт на тротоарите в централната част на града и район "Красно село” в цели карета се извършва основен ремонт на тротоарите и пешеходните зони, каза още Любомир Христов. 

Той допълни, че комфортът на пътуване е съвсем различен, нивата на шум значително се понижават и, че това е посоката, в която трябва да се работи. "По ул. "Любен Каравелов” се изграждат зони за паркиране – и в ляво и в дясно, така че да не се пречи на автомобилното движение и да се гарантира една нормална проходимост на тротоарите.

Това е проблемът основно в центъра – необходимостта да се осигуряват места за паркиране и основно на хората, които живеят там, а и не трябва по никакъв начин да се пречи на нормалното пешеходно движение. 

46 дни е срокът по договора за изпълнение – вероятно ще има забавяне от няколко календарни дни и от гледна точка на дъждовете, които възпрепятстват до известна степен качественото изпълнение на работата. Надяваме се, до средата на месец август и втората половина на август този обект да бъде приключен. Поетапно започват да се изпълняват и други улици на централната част на София”, каза още Любомир Христов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив