01 Май 2024, 14:42 Днес (0) | Вчера (13)

Започва проверка в търговския регистър и агенцията по вписванията

18 Май 2021 13:09 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 18 май 2021, 12:16
Търговски регистър

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е възложил проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция "Българско гражданство", на Регистъра за особените залози. Това обяви той на брифинг днес, като уточни, е целта на проверката е да се подобри административното обслужване на гражданите и да се избегнат нередности.

"Проверка на обществените поръчки и сключените въз основа на тях договори в министерството през последните години. Преглед на дейността и резултатите на националния механизъм за борба с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа и Министерството на правосъдието, МВР, ВКС, ВАС и Прокуратурата. Провеждане на срещите с представители на магистратурата, адвокатурата, нотариалната камара, държавните и частни съдебни изпълнители, Съюза на синдиците, Съюза на юристите в България за идентифициране и решаване на проблеми", обясни служебният министър.

"Имам амбицията да поддържаме активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет (ВСС) с цел повишаване на ефективността на неговата дейност и тази на органите на съдебната власт - това каза на брифинг служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов. "Нашите правомощия са в три основни направления: ръководство на редица административни дирекции и дейности, които се отнасят към множество дирекции, взаимодействие с ВСС, удостоверяване на държавни актове като пазител на държавния печат. Принципите в нашата работа са общи за служебното правителство: професионализъм, почтеност и прозрачност", подчерта той.

Стоилов добави, че за него е важно да се подобри обслужването на гражданите, включително и в електронна среда. "Ще изискваме от служителите пълно съдействие и ритмичност по изпълнение на процедурите за издаване на различни актове. Ще проявяваме нетърпимост към лошите практики. От години най-проблемните области са с предоставянето на гражданство, с местата за изпълнение на наказанията, с вписванията", отбеляза служебният министър.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив