25 Април 2024, 08:25 Днес (0) | Вчера (12)

Започна ремонтът на подхода към Аспарухов мост във Варна

24 Февруари 2015 17:59 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 февруари 2015, 17:27
livevarna

Програмата на общината предвижда още ремонт, разширение и подмяна на подземните комуникации на бул. "Мария Луиза" и бул. "Осми приморски полк", които са важни пътни артерии, свързващи централната зона на Варна с курортите на север от града

Започна ремонтът на един от най-натоварените пътни участъци във Варна - бул. "Христо Ботев" - ат пл. "Кирил и Методий" до Аспаруховия мост. Това съобщи прусслужбата на общинската администрация. По време на ремонта, който трябва да приключи в рамките на два месеца предстои да бъдат положени близо 25 хил. кв. м асфалтова настилка, над 6 хил. метра бордюри както и около 10 хил. кв. м. тротоарни плочи и павета. Стойността на ремонта е 2,9 млн. лв., а парите са осигурени от общинския бюджет.

"Правим организация на движението така, че затрудненията на шофьорите да бъдат минимални, каза днес кметът на Варна Иван Портних. Със сигурност ще има неудобство, но усилията си струват, за да имаме нова пътна инфраструктура и да сложим край на практиката за пълнене на дупки", обясни той.

Програмата на общината предвижда още ремонт, разширение и подмяна на подземните комуникации на бул. "Мария Луиза" и бул. "Осми приморски полк", които са важни пътни артерии, свързващи централната зона на Варна с курортите на север от града. Разчетите на общинските експерти сочат, че работата по обновяването им трябва също да приключи до началото на активния туристически сезон.

Още три булеварда във Варна, част от високоскоростното автобусно трасе (BRT коридор), изграждано по проекта за Интегриран градски транспорт, също ще бъдат обновени . Това са булевардите "Константин и Фружин", "Янош Хуняди" и все още неремонтираната част от бул. "Трети март". Тротоарите по вече ремонтираната отсечка по този булевард ще бъдат разширени, а между блоковете и автобусните спирки ще бъде изградени пешеходни настилки.

"В момента върви проектиране, правят се геодезически заснемания, предстои подписване на договор аз изпълнение на високоскоростното трасе, каза още днес Иван Портних. Прецизираме възможностите за максимално оползотворяване на средствата по проекта, например изграждане на още две платна на бул. "Янош Хуняди".

Иван Портних обясни, че за две години основните пътни артерии във Варна ще бъдат обновени, което ще освободи паричен ресурс за ремонти на малките улици.

Според него в средата на годината Варна вероятно ще получи покана да представи проектите си по програма "Регионално развитие" и сега общинската администрация работи по проектирането. През следващия програмен период градът може да усвои 100 млн. лв., които да бъдат насочени приоритетно към обновяване на централните градски пространства, уличната инфраструктура и тротоарите.

Преди няколко седмици започна работата по обновяването на най-амортизираните тротоари в центъра на Варна. Тяхната поддръжка беше занемарена повече от 15 години по време на управлението на предходния кмет на града Кирил Йорданов. Днес Иван Портних припомни, че за обновяване на тротоарите в града са предвидени близо 1 млн. лв. Приоритетно ще бъдат ремонтирани зоните около училищата и детските градини.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив