29 Март 2024, 00:08 Днес (0) | Вчера (11)

Заради Дю Дилиджънса в ДСК отложиха събранието на Родина

13 Февруари 2003 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

На общото събрание на акционерите на СКПОК Родина нищо не се случи, защото и не можеше да се случи, каза пред в. ПАРИ Стоян Динчийски, изпълнителен директор на Българо-американската кредитна банка. То ще продължи след 2 седмици със същия дневен ред.

Събранието бе проведено късно в сряда и на него не бяха взети решения по предвидените в дневния ред промени в състава на надзорния съвет и на устава. Причината е, че все още няма яснота за евентуалните нови собственици на дяловете на Българо-американския инвестиционен фонд и на Банка ДСК. Както в. ПАРИ писа, БАИФ обяви за продажба своя дял, като го предложи най-напред на ДСК според предвидени в споразумение между акционерите на пенсионната компания клаузи. Банка ДСК не бе в състояние да реши в предвидения срок /10 януари/ дали да купи дела на БАИФ заради откритата приватизационна процедура. След подписване на тристранно споразумение преди около месец между БАИФ /собственик на 36.2% от Родина/, Банка ДСК /и нейния собственик БКК/ и трета, неназована страна Банка ДСК спечели допълнително време до края на другата седмица да реши дали да придобие дела на БАИФ.

Според запознати ING и някои от структурите на ТИМ са потенциално заинтересувани от придобиването на дял в Родина. ING категорично не е част от тристранното споразумение, научи в. ПАРИ. От пенсионното дружество Сила пък коментираха, че биха се радвали, ако покупката стане факт, но все пак нямат информация от акционерите си за предприети действия в тази посока.

Тристранното споразумение на практика запази правото на Банка ДСК да купи Родина. Същевременно тя няма задължение да го направи - в случай на отказ от нейна страна, третото лице в тристранния договор ще получи дела на БАИФ в Родина по договорената справедлива цена. Какъвто и да е изходът на сделката с Родина, той ще е по взаимно споразумение на всички заинтересувани.

Спечеленото време бе много важно за банката и за БКК, тъй като имат възможност да консултират сделката за Родина с вероятните бъдещи купувачи
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив