20 Април 2024, 16:49 Днес (0) | Вчера (10)

Заради отказ на застраховател, в Египет откраднаха вътрешни органи на руски турист

16 Април 2015 17:04 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 април 2015, 17:26
lifenews

Лекарите от болницата в Хургада са изрязали вътрешни органи на 39-годишния турист Евгений Кузнецов, който загина в Египет след сбиване със свой сънародник

Съпругата на Евгений научила това вече в Русия от резултатите от съдебно-медицинската експертиза, съобщава lifenews.ru.

Според заключението на специалистите, правили аутопсията, от тялото на Кузнецов "липсва долна лява част на черния дроб в размер 9 на 5 сантиметра, като парчето е било равно изразяно, а също така и ляв бъбрек”. Светлана Кузнецова предполага, че тъканите са похитени заради трансплантация в Египет. 

Сходно е мнението и на руски специалисти, но от болницата в Хургада Ал Каутар, където е починал руснакът, отказват комуникация с вдовицата.

По думите й, нейният мъж е отишъл на почивка в чужбина не само жив и здрав, но и с абсолютно всичките си вътрешни органи. Инцидентът със сбиването се е случил на 8 ноември миналата година.

Сега Светлана ще съди за 5 млн. рубли (100 хил. долара) застрахователната компания ВСК (Военно-застрахователна компания), където преди заминаването си на почивка съпругът й е закупил полица.

Тя е уверена, че ако застрахователят своевременно е платил за лечението, до трагедията е нямало да се стигне.

ВСК признава, че не е дооценил ситуацията и се опитва да убеди всички, че не са отказали да платят за лечението (в размер на 20 хил. евро) и се опитвали да им помогнат по всички възможни начини. От компанията първоначално твърдят, че инцидентът не е застрахователно събитие, тъй като в този момент пострадалият е бил пиян.

За живота на пострадалия първоначално се борят не само египетски, но и руски лекари. Незабавно към Хургада са заминали медици от клиниката "Бурденко", на руското Министерство на извънредните ситуации е подготвило самолет за превоз на пациенто.

След като плащане на медицинските услуги не идва, лекарите в египетската болница изключват животоподдържащия апарат за апаратно дишане.

За жизнь россиянина боролись не только египетские, но и российские медики — к нему вылетали врачи НИИ имени Бурденко, а МЧС подготовило спецборт для перевозки пациента в Москву.

Първото заседание на съда по този иск е насрочено за 24 април.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив