25 Април 2024, 03:54 Днес (0) | Вчера (12)

Заради папата въвеждат временни ограничения по магистрала Тракия

03 Май 2019 16:02 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 май 2019, 15:22

Няма да се допуска използването на дронове, предупредиха от МВР

МВР излезе с информация за ъвведените мерки за сигурност и гарантиране на обществен ред по време на посещението на папа Франциск в България в периода  5-7 май, както и за военния парад в София.
Въведените мерки в никакъв случай няма да възпрепятстват възможността на гражданите, пожелали да присъстват на организираните събития. Целта е повече сигурност както за хората и за гостите на тази изключителна проява, така и за останалите жители на столицата, посочиха от МВР.

Както в София, така и в Раковски, ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктова, откъдето след щателна проверка ще се  допускат  желаещите да присъстват на събитията. Призивът към гражданите е да се съберат колкото се може по-рано, а контролните пунктове ще имат готовност за проверки 3 часа по-рано от планираното начало на проявите. По този начин ще се избегне и създаването на излишно напрежение. Изискванията са да не се носят обемисти багажи, което би отнело повече време при осъществяването на проверките. Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние и такива носещи огнестрелно и хладно оръжие.

За времето на провеждането на мероприятията няма да се допуска използването на дронове, за да не се застрашава живота и здравето на присъстващите. 

В близост до пунктовете центрове на БЧК ще осигуряват минерална вода, ще има и медицински екипи.

Въвеждат се и временните ограничения на движението по автомагистрала "Тракия". Пътни полицаи ще регулират подходите към Раковски, а срокът на тези ограничения ще е максимално кратък и след отпадане на необходимостта движението по автомагистрала ще бъде веднага възстановявано. Конкретно, на 6 май (понеделник) за кратки интервали от време преди обяд и в следобедните часове ще бъде спряно движението по АМ "Тракия" в участъка от 119-ти до 165-ти км.  Обходният маршрут в посока Бургас е от пътен възел "Пловдив-Запад" при 119-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 към с. Поповица, а след това по път II-66 Поповица - Чирпан към пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км на АМ "Тракия", и обратно за пътуващите към София.

Създадената организация е гъвкава, мерките за сигурност са сериозни, но в същото време те няма да затруднят живота на хората, обобщиха от щаба. Те допълниха, че посетителите на военния парад по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, ще преминават през същите контролно-пропускателни пунктове , изградени за събитията, свързани с официалната визита на Папа Франциск.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив