20 Април 2024, 16:09 Днес (0) | Вчера (10)

Засилен интерес към първата българска магистратура по бизнес софтуер

16 Ноември 2015 15:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 ноември 2015, 12:57

Успехът на магистратурата до голяма степен се дължи на изключителната практическа насоченост

Магистърската програма "Бизнес анализ и ERP системи" отчете засилен интерес месеци след старта на учебните занятия. Нараства броят на желаещите да запишат магистратурата, която е създадена съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и образователната организация ERP Academy. Успоредно с това студентите, обучаващи се в нея, вече многократно са проявили желание да бъдат повторени много от лекциите, преминали досега.

"За нас тази положителна оценка от страна на обучаващите се в магистратурата е изключително важна, тъй като това е първата по рода си магистърска програма по бизнес софтуер в България и една от първите в Европа и до голяма степен създаването й беше експеримент. Успехът на магистратурата до голяма степен се дължи на изключителната практическа насоченост, включването на някои от най-добрите експерти от бизнеса и възможностите за стаж и работа. Благодарение на ангажирането на лектори от водещи български и международни софтуерни компании студентите много бързо успяха да се запознаят с бранша и придобиха много широк поглед и ориентация върху процесите в него, а фирмите от своя страна се надпреварват да им дават повече добавена стойност по време на лекциите”, разказа Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

Голям интерес са предизвикали както лекциите, посветени на различни системи за управление на бизнеса, така и тази за технологиите от типа "Интернет на нещата" (Internet of Тhings). Припомняме, че магистърската програма, която цели да обучи студентите в перспективния сегмент на системите за управление на бизнеса, е с икономически профил и позволява навлизане в ИТ бранша на младежи без познания по програмиране.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив