28 Март 2024, 12:54 Днес (6) | Вчера (12)

Застраховател подкрепи 37-то издание на Празниците на изкуствата "Аполония 2021"

07 Септември 2021 16:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 септември 2021, 16:34

Вече 24 години ЗАД "ОЗК-Застраховане" подкрепя събития, съхраняващи българските културни традиции

ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД подкрепи Празниците на изкуствата "Аполония 2021", които се проведоха за 37-ма поредна година. "Аполония" е най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е фондация "Аполония". Тазгодишното издание се състоя между 30 август и 6 септември в Созопол. "Аполония 2021" отново зарадва публиката с богата и разнообразна програма от културни събития. Участие в един от най-големите и популярни фестивали у нас взеха известни и обичани български музиканти, актьори, писатели, художници и още много артисти.
Фестивалът бе открит с концерт на камерния ансамбъл "Софийски солисти". В програмата на "Аполония" се включиха още група "Фондацията", Поли Генова, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Сред музикалните събития бе и концерт на P.I.F. в памет на основателя и вокалист на групата Димо Стоянов.
По време на "Аполония 2021" любителите на българското кино имаха възможността да гледат продукции като "Уроци по немски" на Павел Веснаков, "Февруари" с режисьор Камен Калев, "Късата клечка" на Димитър Петков и още много други. За почитателите на театъра фестивалът предложи няколко представления - моноспектакъла на Николай Урумов "Мъжка задушница" на Русенския театър, "Караконджул" с участието на Валери Йорданов на Народния театър "Иван Вазов" и "Всичко на масата" на Театрална работилница "Сфумато" и Васил Дуев, а началото бе със "Свободно падащи истории" с Мария Касимова-Моасе.
Тазгодишното издание на "Аполония" изненада и с майсторски класове по творческо писане и по джаз импровизации. За първи път майсторски класове имаха големият български писател Георги Господинов и певецът Васил Петров. В допълнение Александрина Пендачанска отново имаше майсторски клас по оперно пеене. По време на Празниците на изкуствата "Аполония 2021" посетителите се насладиха и на десетки нови книги, сред които "Absolvo te" на получилия тази година Европейска награда за литература Георги Бърдаров, "Опашката" на Захари Карабашлиев, "Чудна лятна нощ" на Яна Борисова и др.
Вече 24 години ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД подкрепя събития, съхраняващи българските културни традиции и се стреми да бъде социално отговорна компания с активна позиция към бъдещето на обществото, в което живеем. През годините Компанията подкрепя множество инициативи, които имат положителен ефект върху културата. ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД вярва, че подобни събития са един от основните начини за развитие и популяризиране на културата в България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив