18 Април 2024, 16:48 Днес (9) | Вчера (11)

Застраховател се кандидатира за президент

19 Юли 2016 15:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 юли 2016, 15:32

Икономистът Румен Гълъбинов и адвокат Веска Волева са първата обявила се кандидат-президентска двойка

Партия "Българско национално обединение" /БНО/ издига икономиста Румен Гълъбинов и адвокат Веска Волева за президент и вицепрезидент. Това съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА председателят на партията Георги Георгиев, цитиран от БТА.  Георгиев съобщи, че кандидат президентската двойка на БНО има подкрепата на Гражданския форум "Промяна", Политическия клуб "Звено" и Българската асоциация на пенсионерите в София.

"Искаме да обединим всички, които учат, работят, живеят на територията на Република България, и всички, на които им е писнало от досегашния безплоден, импотентен  партиен модел", заяви кандидатът за държавен глава Румен Гълъбинов. Хората, които ще гласуват за нас, ще гласуват да няма корупция в България, защото с това ще се борим основно, и за повече законност и развита икономика, добави той.

Гълъбинов постави въпроса защо партиите във властта и опозицията не обявяват своите кандидати за президентските избори. "Може би нашите кандидатури всъщност са кандидатурите на нестатуквото", коментира той. Гълъбинов смята, че имат шанс да стигнат до балотаж.

Кандидатът за вицепрезидент Веска Волева отбеляза, че е решила да приеме предложението да участва в предстоящите избори, защото човек има задължения към обществото. Ако хората са оценили достатъчно добре моята дейност, биха могли да дадат доверието си на нашата президентска двойка, смята тя.

Румен ГЪлъбинов е роден през 1966 г. Завършил е УНСС като магистър по Икономика. Има следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университет Сeйнт Джон, Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Англия (Банки и финанси). Има професионални квалификации по застрахователен и рисков мениджмънт и пазари на ценни книжа от Германия и Англия.
През 2002 г. Гълъбинов беше генерален директор на Агенцията по застрахователен надзор, а през 2003 г. – зам.-председател на Комисията по финансов надзор. Работил е за международни застрахователни компании от България, Австрия, САЩ и Турция.
Автор е на три книги и поредица от статии в националната преса в областта на застраховането и финансите.
Владее английски език и руски език. Женен, с две деца.

На последните местни избори Гълъбинов бе кандидат за общински съветник в София с номер 7 в листата на Зелените и кандидат за кмет на район Подуяне.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив