16 Април 2024, 08:22 Днес (0) | Вчера (10)

Застрахователи получиха признание за своя дарителска кампания9

10 Юли 2015 12:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 юли 2015, 15:41

"Да спасим читалище Родина" на БАЗБ бе отличена като най-ефективната дарителска кампания на 2014 г.

Кампанията "Да спасим читалище Родина" на Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) спечели наградата "ЗАЕДНО" за най-ефективна дарителска кампания на 2014 година. Наградата се присъжда от Фондация "Работилница за граждански инициативи" и бе връчена на председателя на БАЗБ Ивета Кунова на официална церемония в София снощи. Инициативата на БАЗБ получи наградата в категорията "Най-ефективна кампания" (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства).

Кампанията бе организирана от БАЗБ в знак на съпричастност към хилядите българи, пострадали при бедствия през миналата година. Въпреки тежката ситуация и големите щети, застрахователи и застрахователни брокери успяха да се обединят и да помогнат и на граждани, които не бяха застраховани. Цел на кампанията на БАЗБ бе набирането на средства за ремонт на най-голямото читалище в България – читалище "Родина" в Стара Загора, чиято сграда пострада тежко от наводненията миналото лято. Благодарение на успешната кампания, ремонтът на читалището започва и сградата ще е готова за следващия дъждовен сезон.

"Кампанията бе огромно предизвикателство пред нас, тъй като трябваше да я осъществим в изключително труден за застрахователния бранш момент, когато хиляди наши клиенти се обръщаха към нас за помощ заради сполетелите ги природни бедствия. Въпреки това нямаше как да останем безучастни към тези, които не бяха застраховани. Затова отменихме  традиционния конкурс "Застраховател на годината" и заедно прегърнахме идеята да помогнем на пострадалите", посочи председателят на БАЗБ Ивета Кунова. Чрез кампанията "Да спасим читалище Родина" показахме, че застраховането за нас не е само бизнес, то е мисия и кауза, добави още тя.

37046

Припомняме, в акцията се включиха 13 застрахователи брокера и 11 застрахователни компании, а двама застрахователи направиха лично дарение. Най-голямата дарена сума бе 3000 лева.

Спомоществуватели станаха

застрахователните посредници:
Абакус Брокер
Адмирал Иншурънс Брокер
Ай Енд Джи Иншурънс Брокерс
Брокер Инс
Дженерал Брокерс
Ес Ди Ай Груп
Застрахователен Брокер Стар Инс
Застрахователен Брокер Тетра Инс
ЗБК Балкан
Инстрейд Застрахователен Брокер
Карол Стандарт
Корпорекс БГ
Реномиа

застрахователните компании:
ЗАД Армеец
ЗАД Булстрад ВИГ
ЗД България АД (което дарява материали)
Българска Агенция за Експортно Застраховане
Групама Застраховане
ДЗИ ОЗ
Ей Ай Джи Юръп Лимитид (клон България)
ЗАД Виктория
ЗК Лев Инс
Кардиф Общо Застраховане Клон България
ХДИ Застраховане

и индивидуалните дарители:
Румен Янчев
Теодор Христов

37024
Ивета Кунова връчва чека на стойност 21 000 лева на директора на читалището Дора Илиева, март 2015 г

На церемонията снощи отличия бяха раздадени в още четири категории – "Най-добра кампания на неправителствена организация",  "Най-добра кампания",  "Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО" и  "Частен дарител с кауза" (физическо лице). Победителите бяха избрани от 9-членно жури с председател омбудсмана на България Константин Пенчев.

Ето кои кампании бяха отличени:

Категория "Най-добра кампания на неправителствена организация" – "Тази Коледа чудесата правите вие" 2, Фондация "За нашите деца"

Категория "Най-ефективна кампания" – "Да спасим читалище Родина", Сдружение "Българска Асоциация на Застрахователните брокери".

Категория "Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО" – "Подкрепи семейство", Фондация "Карин дом" и Sociate Generale Експресбанк

Категория "Индивидуален дарител с кауза" – "Стара Загора – най-спортният град", Красимира Чахова

Категория "Най-добра кампания" – "С тениска на бала", МОТО ПФОЕ ЕООД.

37047
С Иван Иванов, заместник-председател на Народното събрание

37045
С Константин Пенчев, омбудсман на България

 

37041
ФРГИ

Заради успеха на кампанията "Да спасим читалище Родина" и желанието на дарителите да продължат да помагат, БАЗБ ще организира нова благотворителна кампания за 2015 година, отново свързана с деца и преодоляване на щетите от природни бедствия. Подробностите за нея ще бъдат официално обявени в следващите дни.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8361
GBP 2.4796 2.4887 2.2895
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив