19 Април 2024, 08:36 Днес (0) | Вчера (11)

Застрахователната асоциация посреща 25-ти рожден ден с обновен сайт

27 Септември 2017 11:01 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 27 септември 2017, 11:02

Сайтът на браншовата организация ще има раздели за членове, за бизнеса и за потребителите

Асоциацията на българските застрахователи обнови своята интернет страница на браншовата организация – www.abz.bg. Това е една от инициативите, с които АБЗ посреща през октомври своята 25-годишнина от основаването си.

Обновяването на сайта е продиктувано от желанието на АБЗ да предоставя полезна и интересна информация не само на своите членове, но и на широката публика. Затова освен нова визия и функционалности, сайтът предлага ново съдържание. Амбицията е страницата да бъде актуализирана и обогатявана редовно, така че да е максимално полезна за своите посетители.
Новост в съдържанието е заявката за редовни периодични анализи на българския и европейския застрахователни пазари, които ще бъдат публикувани в раздел "Застрахователен пазар". Те ще бъдат ценен източник на информация както за професионалисти от застрахователния сектор, така и за финансови и икономически експерти и анализатори, за медиите, учащи се и други заинтересовани лица, посочват от АБЗ. На страницата може да бъде намерен първият анализ "Развитие на застрахователния сектор в България през първите пет месеца на 2017 г."

В сайта ще присъства и полезна информация за потребителите. Създаването на раздел "За потребителя" е в резултат на стремежа на АБЗ да работи още по-активно за повишаване на застрахователната култура в страната и така да допринася за повишаване на индивидуалното и обществено благосъстояние, подчертават от асоциацията. В раздела редовно ще бъдат публикувани материали, които на достъпен и ясен език да разясняват спецификите на застрахователната дейност и да дават отговори на актуални за потребителите въпроси, свързани с ползването на застрахователни продукти и услуги. Първите осем статии с полезна за потребителите информация могат да бъдат намерени в раздел "За потребителя".

В сайта се оформя и библиотека с нормативни актове в областта на застраховането. Раздел "Нормативна база" систематизира цялото българско и европейско законодателство в областта на застраховането. Новата интернет страница има и отделна част с достъп за членове на АБЗ. Така допълнително ще бъде улеснена комуникацията между членовете, управителните органи на асоциацията и секретариата.

Страницата е с две езикови версии – българска и английска, като последната е в процес на допълване с преводно съдържание.

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) е учредена през 1992 г. Към настоящия момент членове на АБЗ са 28 компании, разпределени в два основни бранша - общо застраховане и животозастраховане. Тези компании представляват значителна част от икономиката на страната като активите им към декември 2016 г. възлизат на 3,5 млн. лв. Компаниите в застрахователния сектор имат значителен принос за финансирането на вътрешния дълг, като са едни от най-значимите купувачи на държавни ценни книжа. Членовете на АБЗ са значим институционален инвеститор с 1,4 млн. лв. инвестиции в емитираните на българския и международните пазари държавни ценни книжа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив