23 Април 2024, 13:16 Днес (5) | Вчера (13)

Застрахователни брокери ще учат деца да реагират при бедствия

23 Февруари 2016 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 февруари 2016, 09:49

В рамките на кампания "Мисия Защити своя дом" децата ще посетят и пожарната и земетръсния симулатор на БЧК

Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), съвместно със СО - район "Сердика" и 02 районна служба Пожарна безопасност и защита на населението стартират кампания за информираност на обществото за действия при бедствия, пожари  и аварии. В рамките на кампанията Мисия "Защити своя дом", БАЗБ ще организира обучения на ученици от СО - район  "Сердика" как да реагират при природни бедствия - земетресения, наводнения, пожари и други извънредни ситуации.

Мисия "Защити своя дом" стартира официално днес. Тя включва образователни акции за ученици от 4-ти  до 7-ми клас от общинските учебни заведения от СО - район  "Сердика".

Учениците ще посетят 02 районна  служба "Пожарна безопасност и защита на населението",  където  ще се запознаят с естеството на работа на служителите. Ще бъде изнесена  беседа за основните правила за пожарна безопасност, както и демонстрации.  

Друга образователна акция включва посещение на БЧК - Национален учебен център в с. Лозен, в които учениците ще преживеят симулации на земетресение, ще научат повече за видовете природни бедствия и ще преминат подготовка за оказване на първа долекарска помощ.

Заедно с обученията ще стартира и конкурс за есе и рисунка на тема, свързана с предпазването от природните бедствия и аварии и застраховането. Най-добрите и креативни творби ще бъдат наградени.

Информационната  кампания Мисия "Защити своя дом" на БАЗБ, СО - район "Сердика" и 02 Районна служба  "Пожарна безопасност и защита на населението"  цели чрез подходящи беседи и демонстрации, учениците да добият знания и умения за справяне в ситуация при възникнало природно бедствие - наводнение, земетресение, пожар или авария, както и информираност на обществото за ползите  от застраховането, във връзка с промените в Закона за защита при бедствия.

ИНСМАРКЕТ е медия партньор на Мисия "Защити своя дом".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив