29 Март 2024, 08:09 Днес (0) | Вчера (11)

Застрахователните брокери - със стажантска програма в Стопанската академия в Свищов

22 Март 2017 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 март 2017, 09:31

Целта на сътрудничеството е подготвяне на застрахователните кадри за бизнеса

Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) откри стажантска програма съвместно с катедра по "Застраховане и социално дело" при Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в гр. Свищов. Председателят на Управителният съвет на БАЗБ – Ивета Кунова, и ръководителят на първата в страната катедра по "Застраховане и социално дело" при СА "Димитър А. Ценов" – доц. д-р Румен Ерусалимов, подписаха договора, чийто цели са съвместна дейност за осъществяване на целенасочена политика за ефективна професионална реализация на завършилите специалност "Застраховане и социално дело" в Стопанската академия.
Сред целите на бъдещото сътрудничество са още: ясни и конкретни резултати при свръзването на работодателите и младите специалисти; активен обмен на опит, научни кадри и лектори по конкретни проекти в интерес на бизнеса и на образователните цели на катедрата и свищовското висше училище; създаване на правила за реализиране на проекти между бизнеса и катедрата.
Двете страни ще се стремят да създадат интерес и висока мотивация в студентите чрез повишаване на ефективността при теоретичното и практическо обучение в съответните образователни програми (бакалавърски, магистърски, докторантски, следдипломни и професионални).
Страните договориха и провеждане на следдипломно обучение, специализация и допълнителна квалификация на членове на БАЗБ. Планувани са съвместни научно-практически конференции (посредством създаването на смесени научноизследователски колективи), кръгли маси и семинари, студентски и ученически състезания, обсъждания на експертно ниво на проекти на нормативни документи в областта на застраховането и осигуряването. Особено важно за катедра ЗСД и за Стопанска академия бе обявеното намерение за бъдещо обсъждане на учебните планове и програми, с цел актуализация и ревизиране на действащите към момента, съобразно потребностите на застрахователния и осигурителен бизнес, и в частност на БАЗБ.
Като първа стъпка представителите на двете институции се договориха да популяризират сред студентите от специалност "Застраховане и социално дело" възможността за провеждане на платено практическо обучение и преддипломни практики по предварително съгласувани между катедрата и БАЗБ графици и програми.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив