27 Април 2024, 00:35 Днес (0) | Вчера (11)

Застрахователните компании на "Булстрад" - с доброволческа акция за хора в нужда

17 Ноември 2014 12:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 ноември 2014, 12:42

И тази година доброволците помагаха за сортиране и разпределяне на дарена храна в седем града в страната

Повече от 80 души от "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" се включиха в общ Ден на социалната активност за компаниите от Групата Булстрад, който се проведе на 31 октомври. Техни партньори бяха Фондация "Помощ за благотворителността в България”, Българската хранителна банка и националната мрежа БАЛИЗ.

Над 1500 килограма храна събраха и сортираха доброволци от двете компании в София и Пловдив по инициатива на Хранителната банка. С тях ще бъдат осигурени 4500 хранения на хора в нужда.

Събраната с помощта на доброволците храна, Българска хранителна банка предоставя за подпомагане на различни групи нуждаещи се хора - от деца, лишени от родителски грижи, с увреждания или от крайно бедни семейства, до самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи. В Пловдив, например, събраните храни са предоставени за подпомагане на деца и млади хора, за които се грижат в комплекса за социални услуги "Олга Скобелева".

В останалите пет града – Бургас, Варна, Плевен, Русе (Сливо поле) и Стара Загора, в които служителите на двете компании положиха доброволен труд, са закупени и раздадени над 310 килограма храна. Подготвените от доброволците хранителни пакети с трайни продукти бяха раздадени на общо 183 семейства. Във Варна доброволците от Булстрад и Булстрад Живот работиха с подкрепата на екипа на сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения. Заедно изработиха красиви картички за новогодишните празници и раздадоха пакети с хранителни продукти, с които подпомогнаха 39 семейства на хора с увреждания.
В Бургас представителите на двете компании също рисуваха картички, с които сдружение "Св. Иван Рилски” може да поздрави приятелите си, а и да предложи на коледни базари. Пакети с храни получиха всичките посетители на Дневния център за хора с умствена изостаналост в града.

Служителите на компаниите от Групата Булстрад в Русе работиха като доброволци в Дневния център за деца и младежи с ментални увреждания в Сливо поле. С подкрепата на Сдружение "РАЛИЗ-БАЛИЗ” те изработиха и връчиха 15 хранителни пакети за младежите, които посещават центъра. Освен това работиха заедно картини с техниката "декупаж".

В Плевен доброволците раздадоха 45 пакета хранителни пакети на семейства с помощта на сдружение БАЛИЗ –Плевен и изработиха изящни коледни поздравителни картички.

В Стара Загора участниците от двeте компании доведоха и своите деца, които рисуваха и правиха картички заедно с децата с увреждания, с подкрепата на сдружение "ФИЛАДЕЛФИЯ 2002”. Те раздадоха закупените хранителни продукти на 44 семейства и получиха покана за коледното парти в младежки дом в Стара Загора.

31284

Подпомагането и участието в социални инициативи е традиция не само за Групата Булстрад, но и за компаниите от Виена Иншурънс Груп, като цяло.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив