19 Март 2024, 06:25 Днес (0) | Вчера (10)

Застрахователният продукт на Tesla Motors е почти готов, обяви Илон Мъск

17 Юни 2019 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 юни 2019, 11:53

Застраховката щяла да бъде базирана на стила на шофиране на застрахования

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви по време на ежегодната среща на акционерите преди броени дни, че е много близо до пускане на анонсирания по-рано тази година застрахователен продукт за автомобилите на компанията. Веднага щом бъде завършен, той ще бъде пуснат на пазара.
Припомняме, ИНСМАРКЕТ писа през април, че изобретателят милиардер насочва интереса си освен към автомобилния сектор и екологически чистата енергия, още и към застраховането. Тогава основателят на Tesla каза, че компанията планира да създаде собствен застрахователен продукт, защото някои клиенти плащали по-високи застрахователни премии, без това да бъде оправдано от носения риск. Застраховката щяла да бъде базирана на стила на шофиране на застрахования.
Представители на световния застрахователен пазар веднага разкритикуваха желанието на Мъск да инвестира в застраховането. Според тях идеята за иновационно застраховане, лансирана от СЕО-то на Tesla Motors, е нежизнеспособна. Главният изпълнителен директор и най-голям акционер в холдинга Berkshire Hathaway – Уорън Бъфет, прогнозира, че усилията на Мъск ще катастрофират. "Успехът на застрахователна компания, собственост на автомобилен концерн, ще е почти същият, какъвто би бил успехът на застрахователна компания, навлизаща в автомобилния бизнес", посочи тогава Бъфет.
Намеренията на Мъск да стане застраховател обаче не са моментен емоционален импулс. През октомври 2017 г. Tesla обяви, че ще си сътрудничи с Liberty Mutual Insurance Co., за да предложи план InsureMyTesla, при който средната застраховка на седана Model S или на SUV-а Model X да е по-ниска отколкото другите премиум автомобили.
Освен това Tesla анонсира участието на североамериканския застраховател State National Insurance Company, дъщерна компания на Markel Corporation, в своята иновационна застрахователна програма. Планира се State National да бъде водещ застраховател в рамките на програмата, а по-голямата част от риска да бъде презастрахована от трета страна.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7956
GBP 2.4796 2.4887 2.2899
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив