29 Март 2024, 04:02 Днес (0) | Вчера (11)

Застрахователят, който заряза работата си заради "Птиците умират сами"

05 Февруари 2014 11:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 5 февруари 2014, 12:04

Във филма Браян Браун играе Люк О’Нийл, който се жени за Меги, но не успява да я направи щастлива. Противно на филма, в истинския живот Браун и Рейчъл Уорд са щастливо женени вече 30 години и имат три деца

Единственият австралиец от култовия сериал "Птиците умират сами" Браян Браун зарязва перспективната си работа като застрахователен брокер в една от най-големите компании от бранша на Зеления континент - Australian Mutual Provident Society, за да се посвети на мечтата си да стане актьор.

Роден през 1947 година, той трябва да започне работа рано, след като баща ги изоставя с майка му и сестра му, когато той е още тригодишен.

След участия в няколко ленти, птичето каца на рамото му в началото на 80-те години, когато му се предоставя възможност да участва в "Птиците умират сами". Лентата се появява през 1983 година, но и днес пленява зрителите. Разтърсващата история на забранената и изпепеляваща любов на Меги Клиъри и свещеника Ралф де Брикасар остава като една от най-великите любовни истории на всички времена. Филмът печели редица награди, а сред най-престижните са цели шест награди Еми и четири Златни глобуса.

Тогава книгата и филмът взривиха целия свят. Католическата църква искаше спирането на филма, а американската верига за бързо хранене McDonald's отказа да рекламира по телевизиите в часовия пояс, когато се излъчва филмът.

Във филма Браян Браун играе Люк О’Нийл – стригач на овце, който се жени за Меги, но не успява да я направи щастлива. Противно на филма в истинския живот Браян Браун и Рейчъл Уорд са щастливо женени вече 30 години и имат три деца. Браун продължи да се снима, играейки предимно отрицателни персонажи.

Рейчъл Уорд се намира в Австралия, където продължава да работи като актриса, сценарист и режисьор. 

Двамата притежават ранчо и не крият, че обичат да се занимават с добитъка.

Интересна подробност е, че въпреки че действието в сериала се развива в Австралия, снимките на "Птиците умират сами” се провеждат изцяло на територията на САЩ, като част от сцените са заснети в южната част на Калифорния, а някои дори на най-стария от Хавайските острови – Кауай.

Сред емблематичните личности в сериала е и Ричърд Чембърлейн живее на хавайския остров Оаху.

Браун участва общо в над 40 филма и в около 30 телевизионни продукции. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив