07 Юли 2024, 05:13 Днес (0) | Вчера (0)

Застраховка “Имущество” за 22 левa

25 Юли 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Обезщетението се удвоява, ако платите 5 лева повече за промоционален пакет

На специална промоционална цена от 22 лева, която ще важи до края на годината, можете да застраховате имуществото си срещу пожар, природни бедствия и кражба в застрахователна къща "Борей".
Пазарното проучване на експертите на фирмата показва, че най-ниската цена за подобен пакет, предлагана от конкуренцията, е в размер на 25 лв., като фирмата твърди, че е намерила вариант за оптимално сваляне на цената, без това да се отрази по някакъв начина на качеството на услугата и нейната надеждност.
При заплащане на премия от 22 лева клиентът получава застрахователно покритие в случай на повреда или унищожаване на недвижимата му собственост вследствие на пожар и природни бедствия в размер на 5000 лева, повреда на движимото имущество - в размер на 3000 лева, както и възстановяване на щетите, нанесени на движимото имущество вследствие на кражба с взлом по опис, който клиентът трябва да представи на застрахователния посредник след възникването на инцидента, в размер на 1000 лева.
Вторият пакетен продукт, който се предлага от "Борей", е на цена от 27 лева и осигурява удвоено застрахователно покритие за недвижимата собственост, която, ако бъде повредена вследствие на стихийно бедствие, ще бъде обезщетена от застрахователите до 10 000 лева. За движимата собственост в този случай застрахователят ще може да заплати до 4000 лева. Ако пък желаете отговорността да бъде до 20 000 лева за жилището и до 5000 лева за движимата собственост в него, сумата, която трябва да заплатите като премия по такава полица, е 28 лева. До 40 лева се покачва цената на тази услуга, ако държите да гарантирате по-голямо покритие за имуществото си в случай на кражба с взлом.
Посредническите компании в застраховането у нас според Сидерова запълват една ниша в бранша и не може да се говори за подценяване на тяхната дейност.
Специалисти от Комисията по финансов надзор също споделиха пред КЕШ, че всяко застрахователно дружество има огромен интерес от привличането на качествени брокери на своя страна. Причината е в необходимостта от добри посредници на пазари като българския, които се нуждаят от образоване на пазара и такъв подбор и представяне на продуктите, които да изведат на преден план качествените застраховки, като направят вместо клиента правилния избор сред многообразието на пазара. Разбира се, не трябва да се забравя и фактът, че съществуват и изключително силни брокерски фирми у нас, които държат в ръцете си корпоративни, ключови клиенти на застрахователни продукти, които биха могли за минути да доведат особено малките в бранша до "скок" в класирането сред застрахователите или до тотален срив. Явно е, че силата на застрахователните брокери тепърва ще се оценява от общественото съзнание и ще стават все по-актуални "плюсовете", от които клиентите имат възможност да се възползват, работейки именно чрез посредници главно заради възможността да получават сравнително безпристрастна информация за качеството на продуктите в застраховането и експертна консултация в тази област.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 05 Юли 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8109
GBP 2.4796 2.4887 2.3101
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив