19 Април 2024, 19:22 Днес (10) | Вчера (11)

Зимната обстановка в страната започва да се нормализира

28 Януари 2014 13:26 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 28 януари 2014, 13:30
Под лиценза на creativecommons

В Силистренска област вече няма селища без ток и вода. Главните пътища за Русе и Шумен са отворени и проходими при зимни условия

Вече е отменено бедственото положение в бургаската община Руен, както и в община Дългопол.

 

"Движението на влаковете в цялата страна вече е нормализирано". Това съобщи за БНТ управителят на БДЖ пътнически превози Димитър Димитров. Той обясни, че няма прекъснати железопътни участъци, а влаковете се движат по график.

Само два влака са тръгнали със закъснение от 20 минути тази сутрин, уточняват от БДЖ. Единият пътува за Видин, а другият за Кулата.

Има обходни маршрути за пътуващите до Варна, предупредиха от Пътна полиция. Те са през село Войново, Алфатар и Тервел. Два автобуса за Варна и един за Русе са тръгнали от силистренската автогара тази сутрин. От там предупредиха, че пъ

Все още непроходим е част от обходния път на Силистра между селата Айдемир и Калипетрово. Продължава почистването на улиците в Силистра. все още движението в града е затруднено.

Пътищата Габрица - Черноглавци и Каолиново - Становец в Шуменско остават непроходими. Три села в община Крушари и четири в Каварненско са без вода заради авария в помпена станция, съобщи БНР.

Все още е затворен пътят Ахтопол - Синеморец. Река Велека - в района на устието, е заляла пътното платно и сапьорска група от Военноморската база в Бургас се опитва да оттече водата чрез взрив. Това съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. "Имаме нужда държавата да се намеси и да направим контролирани взривове, с които да позволим водата да се оттече, като по този начин ще намали своето ниво и ще може вече пътят да бъде проходим", обясни още той.

Продължава почистването на снега от улиците и подлезите във Варна, съобщиха от общината. Проблемът с електрозахранването на село Каменар е отстранен, каза кметът Светослав Райков.

 

Все още има опашка на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост", съобщиха от "Гранична полиция" - Русе. От там уточняват, че общата дължина на колоните в двете посоки над седем километра. Стандарт Нюз припомня, че граничния пункт в посока Румъния бе затворен за повече от денонощие заради лошата метеорологична обстановка там.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив