16 Април 2024, 08:19 Днес (0) | Вчера (10)

И хамалите си спретнаха браншова организация

18 Октомври 2013 16:07 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 18 октомври 2013, 16:08

В българската асоциация членуват 12 от най-големите фирми за премествания. Те заемат около половината от легалния бизнес с хамалски услуги, но се очаква скоро да се запишат и нови членове, съобщиха учредителите на асоциацията

Хамалите се появяват в много специален за всеки човек момент - когато трябва да се премести на ново място, каза председателят на асоциацията Стефан Димитров, цитиран от БТА. За да се намали стреса от преместването е много важно с това да се заемат професионалисти, добави той. 

Хамалските услуги съществуват от десетки години, а у нас още нямаме дори българска дума за този вид дейност, каза още Димитров. В същото време в останалите европейски държави съществуват национални браншови организации на фирмите в тази област, както и международна Федерация на националните асоциации по премествания. 

Ето защо българските официално регистрирани фирми в сектора решихме да се обединим в асоциация, която да защитава общите ни интереси и да е гарант за качеството на услугите, заяви Димитров. 

В българската асоциация членуват 12 от най-големите фирми за премествания. Те заемат около половината от легалния бизнес с хамалски услуги, но се очаква скоро да се запишат и нови членове, съобщиха учредителите на асоциацията. Има и доста компании в сивия сектор, които не плащат осигуровки, не обявяват оборотите си и ако клиентът не е внимателен, може да се случи така, че всички негови вещи да бъдат натоварени на камион и да изчезнат, коментира Димитров. 

Той посъветва хората да проучват щателно фирмата за премествания, на която се доверяват. Услугите по преместване вече са дотолкова развити, че могат да осигурят местене както на личен багаж, така и на цели офиси от едно място на друго не само в рамките на държавата, но и зад граница. 

За местене на тежки предмети в сгради без асансьори се монтират специални елеватори от външната част на сградите, а всички вещи се опаковат внимателно според специални изисквания, коментираха членовете на асоциацията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8361
GBP 2.4796 2.4887 2.2895
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив