20 Април 2024, 08:32 Днес (0) | Вчера (10)

ИНСМАРКЕТ получи отличие от Фондация "Годишни награди за пътна безопасност"

10 Декември 2014 17:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 декември 2014, 17:00

Медията ни получи признание за своята инициатива Празник за малки и големи "Движение без риск"

Екипът на ИНСМАРКЕТ бе отличен от Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" за своята инициатива Празник за малки и големи "Движение без риск". Медията ни получи признанието на организаторите заради събитието, проведено на 1 ноември 2014 г. в столицата с участието на журналисти, пътни полицаи, застрахователи, деца от столични училища и гости.

Основната цел на празника бе да провокира още веднъж общественото мнение по темата за пътната безопасност. През последните години в България се забелязва ясна тенденция към намаляване броя на тежките пътнотранспортни произшествия и загиналите по пътищата на страната ни. Въпреки това данните за загубилите живота си са твърде обезпокоителни.

Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" е учредена през 2011 г. и ежегодно номинира и отличава положителни инициативи за пътна безопасност. Фондацията наложи и утвърди ежегодния конкурс за връчване на годишни награди за пътна безопасност в различни категории като място, на което си дават среща всички организации и лица, за които пътната безопасност е кауза.

Тази година надпреварата в основните категории бе особено оспорвана. ИНСМАРКЕТ се състезаваше в категорията "Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации", заедно с такива компании като МАКСКОМ ЕООД, Загорка АД и "ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД.

Останалите категории са: "Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации", "Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации", "Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност", "Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища" и "Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент, участвал в спасяване на пострадали при ПТП или оказал помощ на такива хора)".

Журито на конкурса се състои от представители на: Фондация "Годишни награди за пътна безопасност", Главна дирекция "Охранителна полиция", Отдел "Пътна полиция"; Национално сдружение на общините в Република България; Съюз на българските автомобилисти; Български червен кръст; Министерство на транспорта; Държавно - обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата; Национална асоциация "Професионална подготовка и квалификация" и журналисти.

ИНСМАРКЕТ е медиен партньор на инициативата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив